• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. november 2003 - De Danske Bilimportører

Bilsalg skuffer

De Danske Bilimportører er bekymrede over dårligt bilsalg

Peugeot topper igen markedet. Peugeot 307 blev oktobers mest solgte model med 429 solgte biler, tæt fulgt af Peugeot 206 med 424 solgte biler. Peugeot topper igen markedet. Peugeot 307 blev oktobers mest solgte model med 429 solgte biler, tæt fulgt af Peugeot 206 med 424 solgte biler.

Af Jeppe Lykke Hansen
Ifølge prognoserne burde privatforbruget stige, men det smitter ikke af på bilsalget. Oktober blev endnu en nedslående måned for de danske bilimportører, der igen måtte konstatere et fald i forhold til sidste år.

8.085 nye personbiler indregistreredes i oktober, hvilket er ensbetydende med et fald på over 11 procent i forhold til samme måned sidste år. Oktober-faldet er dog ikke helt så brat som faldet for året som helhed; i årets ti første måneder har bilsalget ligget hele 17 procent under salget for sidste år.

Ud af de 8.085 biler, blev de 5.031 købt af private forbrugere. I oktober 2002 lå det tilsvarende privatsalg på 5.430.

Bekymret direktør
"Det er bekymrende, at de privates bilkøb fortsat er skuffende lavt. I følge de store bankers prognoser skulle privatforbruget udvikle sig mere positivt i 2004 end i 2003. Det burde smitte af på salget af personbiler, idet personbilsalget traditionelt set er en god indikator for udviklingen i privatforbruget," siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører Bent Mikkelsen.

Bent Mikkelsen frygter, at den positive udvikling i privatforbruget ikke eller kun i begrænset omfang vil smitte af på bilsalget og mener, at det er en direkte følge af den høje danske registreringsafgift.

"Det generelle fald i bilsalget betyder, at bilparkens gennemsnitsalder fortsætter med at udvikle sig negativt. En udvikling der både er til skade for miljø og trafiksikkerhed," slutter Bent Mikkelsen.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.