• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. november 2023 - Mazda

Premiere på Mazda MX-5 2024

Mazda afslører kompakt sportsvognskoncept i Tokyo.

MAZDA ICONIC SP er et kompakt sportsvognskoncept designet til en ny tid. Det viser, at Mazda fortsat er dedikeret til at skabe biler, der er sjove at køre. MAZDA ICONIC SP er et kompakt sportsvognskoncept designet til en ny tid. Det viser, at Mazda fortsat er dedikeret til at skabe biler, der er sjove at køre.

Mazda

 
Glæden ved at køre bil er en vigtig del af Mazdas DNA, og den er dybt indgroet i enhver designer og ingeniør hos Mazda. Det fremmeste eksempel på deres passion er verdens mest solgte roadster, Mazda MX-5.

På Japan Mobility Show1, sammen med en opdateret 2024-udgave af netop MX-5, har Mazda afsløret MAZDA ICONIC SP - en konceptbil med en tokamret wankelmotor, der arbejder sammen med en elektrisk drivlinje. Princippet er ikke ulig det, Mazda netop har introduceret med Mazda MX-30 R-EV. Konceptbilen har 370 HK at gøre godt med til en egenvægt på 1.450 kg.

MAZDA ICONIC SP er et kompakt sportsvognskoncept designet til en ny tid. Det viser, at Mazda fortsat er dedikeret til at skabe biler, der er sjove at køre.

Konceptbilen har et meget lavt tyngdepunkt, hvilket er med til at gøre køredynamikken endnu bedre. Dens unikke proportioner skyldes blandt andet den meget lave motorhjelm, der er opnået ved at placere wankelmotoren midt i bilen. Den tokamrede wankelmotor er en unik Mazda-teknologi, 

I forbindelse med afsløringen af MAZDA ICONIC SP, udtalte Masahiro Moro, Præsident og CEO for Mazda: “Vi elsker MX-5, og verden elsker MX-5. Vi er fast besluttet på at holde glæden ved at køre bil, som MX-5 repræsenterer, i live i elektrificeringens tidsalder, og MAZDA ICONIC SP med sin tokamrede wankelgenerator monteret i en elektrisk drivlinje er vores drømmeløsning. Det er en drøm, vi vil arbejde hårdt på at gøre til virkelighed. Mazda vil altid stræbe efter at levere biler, der minder vores kunder om, at køreglæden er en uundværlig del af deres liv.”
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.