• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. januar 2024 - Vejdirektoratet

Vejrskifte giver glatte veje

Trafikanter med sommerdæk bør lade bilen blive hjemme.

Hvis du begiver dig ud på vejene, så kør yderst forsigtigt, hold afstand, kør efter forholdene og kør hjemmefra i god tid. Hvis du begiver dig ud på vejene, så kør yderst forsigtigt, hold afstand, kør efter forholdene og kør hjemmefra i god tid.

Vejdirektoratet

 
Torsdag eftermiddag slår vejret om, og snestormen bliver erstattet af frostgrader. Det kan give meget glatte veje. Vejdirektoratet opfordrer trafikanter med sommerdæk til at holde sig fra vejene i de dele af landet, hvor der er vinterføre.
 
Det kommende døgn skifter vejret, og ifølge DMI er der frost på vej til store dele af Danmark. Det vil medføre en ny trafiksituation, hvor sneen fryser til is, og i kombination med regn kan det resultere i spejlglatte veje.
 
Vejdirektoratet anbefaler derfor alle trafikanter til at tænke sig om, inden de bevæger sig ud i trafikken, mens trafikanter med sommerdæk bør overveje at lade bilen stå i de dele af landet, hvor der er vinterføre.

Onsdagens vejr har skabt en meget voldsom og ekstraordinær situation på vejene i store dele af Danmark, hvor mange trafikanter og lastbilchauffører fortsat sidder fast ude på vejene.
Det er meget vigtigt, at man følger de lokale politikredses anvisninger, herunder at undgå unødig udkørsel, hvor det er anbefalingen.

Vejdirektoratet har alle sneplove og saltspredere ude, men det er ingen garanti for, at der ikke er glat. Glatføre kan ikke altid ses. Kør derfor forsigtigt, også selv om vejen umiddelbart ser fin ud.

Hvis du begiver dig ud på vejene, så kør yderst forsigtigt, hold afstand, kør efter forholdene og kør hjemmefra i god tid. Og husk at du på Trafikinfo.dk og Vejdirektoratet Trafikinfo på X (tidligere Twitter) kan følge med i den lokale vejr- og trafiksituation.
 
På grund af ekstraordinær travlhed kan det i øjeblikket være vanskeligt at komme i kontakt med Vejdirektoratets Trafikcenter, der prioriterer opkald fra politi og beredskab. Vejdirektoratet har forståelse for, at mange trafikanter befinder sig i en vanskelig situation. Alt mandskab og alle vogne er kaldt ud, og vi arbejder på højtryk for at gøre vejene farbare.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.