• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. oktober 2003 - Pressemeddelelse - Toyota

Personlig mobilitet

Toyotas bud på løsningen af fremtidens transportproblemer

Personlig mobilitet eller mobil personlighed? PM minder mest af alt om en gammeldags kabinescooter. Personlig mobilitet eller mobil personlighed? PM minder mest af alt om en gammeldags kabinescooter.

Pressemeddelelse - Toyota
På dette års Tokyo Motor Show, som blev åbnet for offentligheden i weekenden, viser Toyota under temaet "Ecology and Emotion" ikke mindre end seks nye konceptbiler, som på hver sin måde viser nye, spændende og miljøvenlige bud på fremtidens transportløsninger.

PM (Personlig Mobilitet) er et af de mere futuristiske eksempler på en eksperimental transportløsning, men den viser samtidigt et klart billede af, hvordan det med den nyeste informationsteknologi kan være muligt at løse en del af storbyernes voksende, trafikale problemer.

Supermoderne kabinescooter
PM fremkalder associationer tilbage til de gamle kabinescootere, men indeholder en teknologi, som ingen troede var muligt i kabinescooternes tid. PM kan med sin indbyggede elmotor transportere en passager.

Afhængigt af bilens hastighed forlænges akselafstanden, og kabinen ligges automatisk ned for at opnå den bedst muligt stabilitet og komfort.

Variabel akselafstand
Bilen har i kraft af sine individuelt styrede forhjul en venderadius på bare 1,2 meter, når den er i "entry/exit" mode, og akselafstanden kan variere fra 1,1 meter til 2,0 meter.

Personificering er en af nyskabelserne i PM. Bilen kan kommunikere med andre PM'er, som befinder sig i nærheden i en form for Internet "chat"-lignende tilstand. PM'erne kan blandt andet udveksle informationer om destinationer, og de PM'er, som skal i samme retning, kan hægte sig på en anden PM.

Autopilot
Forreste PM fungerer som autopilot for de efterfølgende, der blot kan nyde udsigten eller forberede sig til dagens aktiviteter, så længe de "hænger på."

Expo 2005 åbner i marts 2005 i Aichi i Japan, og her vil Toyota Motor Corporation vise et "Mobility Performance Show" baseret på konceptbilen I-UNIT, der er en videreudvikling af PM.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.