• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. oktober 2003 - Bilpriser.dk

Månedens bilkøb

PT Cruiser kan fås billigt men værditabet skræmmer

Om den har udseendet med sig eller imod sig er en smagssag. PT Cruiser er en ægte livstilsbil. Om den har udseendet med sig eller imod sig er en smagssag. PT Cruiser er en ægte livstilsbil.

Verden ifølge Grøftehauge Redigeret af:
Jeppe Lykke Hansen
Hvis du drømmer om en bil, der virkeligt vil vække opsigt hjemme på gaden, og som ikke snupper en stor krokodillehaps af din bankbog, skal du ikke læse videre. Fortsæt blot med at drømme. Drømme er gratis - det er drømmebiler ikke.

En af de allermest opsigtsvækkende biler på det danske vejnet, er gangster-slæden PT Cruiser, og da den umiddelbart har fået bøllebank i værditab siden lanceringen, skulle der være en mulighed for at få en til en fornuftig pris. Det er imidlertid ikke ensbetydende med, at PT Cruiser er et godt køb, men den har stadig et retro-look, der vil få dine medtrafikanter til at dreje hovedet, til de kigger durk ind i nakkestøtten.

Se mig, se mig
PT Cruiser'en har dog en del, der taler imod sig, så du skal udelukkende købe den, hvis du vil ses, for du kommer til at betale dyrt for hver enkelt kilometersten, du passerer i din se-mig-bil. Vigtigst er, at bilens afskrivning også vil fortsætte nedad den sorte piste, efter du har overtage nøglerne, og du har ikke en levende chance for at sænke farten.

Den værste afskrivning tages godt nok i bilens første leveår, men der vil fortsat være en god sjat penge at sætte til, mens du cruiser i din Cruiser. PT Cruiser ligger simpelthen i den kategori biler, der afskrives allerhårdest på det danske bilmarked.

Pres på prisen
En forestående relancering af PT Cruiser kommer til at presse brugtværdien yderligere. Prisen på en ny model sættes ned, og det vil sætte brugtpriserne under yderligere pres.

Det er er et godt gammelt trick at reklamere med: "skynd dem at køb inden prisændringen," hvis prisændringen i virkeligheden er en nedsættelse.

Gumpetung gangster
Hvis du køber en PT Cruiser, skal du være forberedt på, at den vil komme til at koste dig kassen. Underholdningsværdien er større end brugsværdien. Den toliters motor er langt fra kraftig nok til for at sparke den tunge Cruiser af sted på langfart. PT Cruisers trediver-forbilleder var udrustet med potente V8'ere. Mindre ville også kunne gøre det, men 2,0'eren slår ikke til.

I en anmeldelse af PT Cruiser fra februar 2001 har FDM beskrevet Cruiser'en som en i virkelighed relativ ordinær bil samt mere gumpetung end andre biler. Og mere præcist kan det nok ikke siges, men speciel ser den ud; det kommer vi ikke uden om.

Amerikansk holdbarhed
Skulle du imidlertid ikke kun modstå PT Cruisers lidt buttede amerikaner-charme, vil det være en rigtigt god ide at ofre en grundig rustbeskyttelse samt en lak-forsegling på bilen hvert andet år.

Og husk at holdbarheden er ringe på langt sigt. PT Cruiser er en amerikansk bil, og du må regne med, at den holder tre - fire år kortere end en europæisk bil.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.