• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. oktober 2003 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i bedring

Der sælges flere biler nu end i første halvdel af 2003

Også i september lykkedes det Peugeot 206 at blive månedens bestseller med et salg på 396 biler. Vanen tro, var den skarpt forfulgt af Peugeot 307, der solgtes i 385 eksemplarer. Også i september lykkedes det Peugeot 206 at blive månedens bestseller med et salg på 396 biler. Vanen tro, var den skarpt forfulgt af Peugeot 307, der solgtes i 385 eksemplarer.

Af Jeppe Lykke Hansen
Patienten er stadig syg, men der er en vis bedring at spore.

I september blev der solgt 8.064 personbiler, hvilket er et fald på 8 procent i forhold til samme måned sidste år. På trods af faldet, var septembersalget dog stadig betydeligt bedre end salget for året som helhed. Salget for hele 2003 slæber hele 17 procent efter sidste år.

"Selvom bilsalget i september lå under sidste års niveau, så glæder vi os over tallene. For det første udviser salget i september det mindste fald siden januar. For det andet var sammenligningsmåneden september 2002 kendetegnet ved et relativ stort salg," siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Privat tilbageholdenhed
Det er især de private bilkøbere, der svigter. I september underskrev de private bilkøbere 4.793 slutsedler mod 5.320 i september 2003. Dermed faldt salget til private med 10,2 procent, hvilket igen dog repræsenterer en relativ forbedring. I årets første ni måneder har de private bilkøb nemlig ligget hele 22,8 procent under sidste år.

"Vi tror, at de danske privatbilister har indset, at det samlet set ikke bliver billigere at anskaffe og eje en personbil i Danmark - tværtimod. I stedet for at udskyde et eventuelt bilkøb vælger flere nu at købe en mindre og dermed billigere bil," slutter Bent Mikkelsen.

Stigende varebilssalg
Indenfor varebilsområdet lykkedes det de danske autoforhandlere helt at bryde den negative salgsspiral.

Med et salg på 2.780 varebiler repræsenterede varebilerne nemlig et lyspunkt i et ellers konsekvent faldende marked. I september lå varebilssalget 6 procent over samme måned sidste år.

Salgsstigningen er dog ikke nok til at trække salget for hele året i plus; det samlede varebilssalg i 2003 ligger stadig godt 3 procent under salget sidste år.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.