• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. september 2003 - Bilpriser.dk

Månedens bedste bilkøb

Se hvilke bilkøb, der bedst betaler sig netop nu

Den nye Mazda 6 vil være med til at holde værditabet nede. Den nye Mazda 6 vil være med til at holde værditabet nede.

Verden ifølge Grøftehauge Redigeret af:
Jeppe Lykke Hansen
BILSALGET ER STADIG UNDER PRES, og det betyder, at der ikke udbydes ret mange biler med lave kilometertal. For øjeblikket skifter folk ikke bil, før de skal, og derfor har markedet relativt mange biler med høje tal på tælleren.

For to måneder siden havde vi fat i Toyota Avensis, og denne gang kigger vi igen på en snusfornuftig japaner. Månedens bedste bilkøb er en god brugt Mazda 626.

Mazda 6 afbøder værditabet
Den oplagte fordel ved 626'eren er, at fremkomsten af den nye Mazda 6 vil være med til at holde værditabet på en brugt 626 nede. Den nye Mazda 6 er så populær, at det vil smitte af på de brugte 626'ere. Men Mazda 626 har også en stor brugtvognsfordel, og den ligger under motorhjelmen. Motoren er stort set ikke til at slide op, og når du sidder bag rattet, er det ikke til at mærke, om bilen har kørt 100.000 eller 300.000 kilometer.

Derfor er det sjovt, at mange brugtbilskøbere fravælger Mazda 626, fordi 626'erne typisk er gamle firmabiler med høje kilometertal, når det nu er biler, der kan holde til at have nogle 100.000'er på tælleren, uden at det går ud over kvaliteten. Det er sjovt, men samtidigt noget du kan drage fordel af som begavet brugtvognskøber.

Going strong
I modsætning til mange andre biler, der virker halvslidte motormæssigt, når de kommer op i kilometerne, ældes 626-motorene med ynde frem til den dag, de sætter endeligt ud.

Motoren holder naturligvis ikke uendeligt, men kan som hovedregel holde op til 400.000 kilometer, uden at det mærkes overhovedet.

En løftet pegefinger skal der dog være plads til. Hvis modellen er fra 88 - 91 lyder alarm-klokkerne, mens advarselslamperne blinker rustrødt. De helt gamle modeller har en alvorlig tendens til at ruste og skal tjekkes meget grundigt efter, inden du sætter din autograf på en slutseddel. Fra og med 92-modellerne kan du roligt købe en 626'er, og selvom den måtte have kørt 200.000 kilometer, bør du ikke lade dig afskrække.

FDM-ros
I julinummeret af Motor, giver FDM's motorjournalister Mazda 626 (1997-2002) fire ud af seks stjerner i en brugtbilstest, hvor de dog anbefaler, at bilen skal behandles med supplerende rustbeskyttelse.

Så hvis du kan leve med at køre rundt i en lidt kedelig japaner, er Mazda 626 bestemt et fornuftigt valg, sådan som bilmarkedet ser ud for øjeblikket. Stod jeg selv og skulle skifte her og nu, ville jeg bestemt overveje en god brugt 626'er.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.