• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. august 2003 - Porsche

40, fed og fartbombe

Porsche fejrer 911'erens 40-års jubilæum med ny model

Den 40-års jubilæumsmodel er næsthurtigste Porsche med sugemotor i forhold til seriemodelprogrammet. Den 40-års jubilæumsmodel er næsthurtigste Porsche med sugemotor i forhold til seriemodelprogrammet.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den legendariske Porsche 911 fylder 40 år, og det fejrer Porsche med en heftig jubilæumsmodel, der kommer i et begrænset oplag. Modellen får verdenspremiere på Frankfurt Motor Show (IAA) i september.

Jubilæumsmodellen kan beskues hos Danmarks tre Porsche-centre fra oktober. Der produceres præcis 1.963 jubilæumsmodeller, og prisen inklusive et sæt danske nummerplader kommer til at ligge på 2.090.553 kroner.

Sølvgrå i GT-stil
Den "almindelige" baghjulstrukne Porsche 911 Carrera danner basis for jubilæumsmodellen, men affjedringen er endnu mere sportslig og udstyrsniveauet højere. Den tilbydes udelukkende i den GT-sølvmetallic, som ellers tidligere har været forbeholdt den 612 hestes Carrera GT.

Jubilæumsmodellen er, udover farven, kendetegnet ved de kæmpe luftindtag i kofangeren, de polerede 18'' fælge samt de ovale udstødningsrør.

25 heste i bonus
Motoren har en slagvolumen på 3,6-liter og yder 345 hestekræfter, hvilket er 25 heste mere end seriemodellen. Det giver jubilæumsmodellen en 0-200 kilometer i timen-acceleration på blot 16,5 sekunder, hvilket slår seriemodellen med et sekund.

Jubilæumsmodellen har en tophastighed på 290 kilometer i timen, hvor seriemodellen allerede siger stop ved 285.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.