• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. juli 2003 - Bilpriser.dk

Månedens bedste bilkøb

Se hvilke bilkøb, der bedst betaler sig netop nu

Den nye Avensis er røget gennem 300.000 kronerslejet. Det vil være med til at holde prisen på brugte Avensis i vejret. Den nye Avensis er røget gennem 300.000 kronerslejet. Det vil være med til at holde prisen på brugte Avensis i vejret.

Verden ifølge Grøftehauge Redigeret af:
Jeppe Lykke Hansen
Sommeren er absolut ikke det optimale tidspunkt at købe en brugt bil, men det er ikke ensbetydende med, at det ikke er muligt at gøre et godt køb.

Bilmarkedet er under hårdt pres. Det kan blandt andet ses af, at det primært er biler med relativt høje kilometertal, der sættes til salg for øjeblikket. Det er biler, der SKAL skiftes ud. De fleste bilejere med biler med lavere kilometertal vælger at vente med skifte bilen ud til bedre tider, og det betyder, at markedet har et relativt lille udbud af biler med lave kilometertal. Når markedet dykker skifter folk kun bil, når det er nødvendigt.

Udbud og efterspørgsel
Jævnfør de almindelige regler om udbud og efterspørgsel, er det altså en bil med et højt kilometertal, vi skal på jagt efter. Hvad gør du så som supersmart forbruger? Køb en bil, der kan holde til et højt kilometertal uden at sæderne slides igennem, knapperne knækker, mekanikken ryger, interiøret falmer og hver eneste syn bliver et mareridt. Skal du købe en bil med et højt kilometertal, er det klogt at købe en, der kan klare mosten.

Det er der flere biler, der kan, men jeg vil gerne fremhæve en brugt Toyota Avensis samt dens forgænger Toyota Carina. De har nemlig netop nu en anden interessant fordel, der gør dem til et fornuftigt køb her i sommerheden.

Prisen holder godt
Toyota Avensis som ny er blevet for dyr efter, at den er røget helt op i 300.000 kronerslejet. Brugte Avensis og Carina er dermed godt nok også steget lidt i forhold til det generelle brugtprisindeks og er altså ikke superbillige, men til gengæld tyder alt på, at hvis du køber en nu, vil den holde prisen rigtig godt.

Den tårnhøje pris på en ny Avensis vil gradvist mindske udbudet af nyere brugte modeller og hæve efterspørgslen på de Avensis og Carina, som oprindeligt blev solgt i bunker til en mere fornuftig nypris. Og stor efterspørgsel giver som bekendt en god pris, når du skal sælge igen.

Kig efter en Avensis eller Carina. Det er en god sund bil, der kan holde til et højt kilometertal, og med de vilde priser på en ny Avensis kommer prisen til at holde fornuftig, hvis du køber en brugt.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.