• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juli 2003 - Opel

Bæredygtig sportsvogn

Lynhurtig Speedster-model med brændstoføkonomi som Lupo 3L

Den kun 660 kilo tunge Speedster med en superøkonomisk motor med 112 heste. Den kun 660 kilo tunge Speedster med en superøkonomisk motor med 112 heste.

Af Jeppe Lykke Hansen
Opel vil sætte nye rekorder med Opel Eco Speedster, der er mere dieseløkonomisk end VW's Lupo 3L, men alligevel har en topfart på hele 247 kilometer i timen.

Bilen skulle, ifølge Opels oplysninger, være i stand til at tilbagelægge 40 kilometer på bare en liter diesel. Hemmeligheden bag de flotte tal er en superlet konstruktion, som det kendes fra de klassiske engelske sportsvogne, i kombination med en superøkonomisk dieselmotor.

Officiel test
Bilen skal nu testes på Opels testbane Dudenhofen under opsyn af officielle repræsentanter fra den internationale motorsportsorganisation FIA (Fédération Internationale de Automobile). Opel forventer, at bilen vil kunne nå de magiske 250 kilometer i timen inden længe.

Bilen køres af teknikere, chefer fra Opel, racingspecialister og journalister med motorsportserfaring. Og journalisterne får mulighed får at sammenligne med en Eco Speedster, som er indregistreret til kørsel på offentlig vej.

Dansk efterårspremiere
Den lille 1,3 liters common rail-dieselmotor vil kunne fås i Danmark i Opel Corsa til 181.000 kroner fra september. Ud over den flotte brændstoføkonomi udmærker Ecotech-motoren sig desuden ved at være verdens mindste firecylindrede dieselmotor.

I Corsa'en kommer motoren dog i en noget mere afdæmpet version på 70 heste, hvor Speedster-modellen var helt op til 112.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.