• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. juni 2003 - Bilauktionen Autocom.dk

Bedre bilsalg på Internet

Bilejere sælger for højeste bud og får bilen hentet ved døren

Peter Grøftehauge er direktør for Autocom A/S der udover Bilpriser.dk og Autocom.dk også har aktiviteter på det tyske marked. Peter Grøftehauge er direktør for Autocom A/S der udover Bilpriser.dk og Autocom.dk også har aktiviteter på det tyske marked.

Af Jeppe Lykke Hansen
Det danske bilsalg rykker over på Internet. Mens salgskurverne generelt har haft pilen nedad i bilbranchen, har bilauktionen på Internet, Autocom.dk, oplevet en konstant fremgang gennem sin toårige levetid. Hemmeligheden bag auktionen er, ifølge direktøren Peter Grøftehauge, at den rigtige køber sættes sammen med den rigtige sælger til gavn for begge parter.

"Hvis de lokale autoforhandlere ikke vil byde en fornuftig pris, skyldes det som hovedregel, at de ikke står og mangler en bil som den pågældende. Men det er ikke ensbetydende med, at alle forhandlere i Danmark har det på samme måde. Derfor handler det om at finde en forhandler, der mangler en sådan bil og derfor kan tillade sig at give lidt mere for den. Med Autocom.dk er det dermed muligt at finde den helt rigtige køber til bilen, og fordi at det er et auktionssystem, er du som sælger sikret, at bilen når den helt skarpe markedspris," siger Peter Grøftehauge.

Bilerne på auktionen sælges kun, hvis budene når over sælgerens mindstepris. Hvis ikke bilen kan opnå sin mindstepris, kan sælgeren vælge at acceptere højeste bud eller gentilmelde bilen til næste auktion.

Guidet tilmelding
Under tilmeldingen guides sælgeren igennem en beskrivelse, som gennemgår hele bilen, men auktionen er designet, så den almindelige forbruger uden særlige forudsætninger skal kunne bruge den. Det er desuden muligt at printe en tjekliste, der kan bruges til en gennemgang ude ved bilen, så sælgeren er sikker på at få det hele med.

Salæret ved en gennemført handel er 1.250 kroner inklusive moms for både køber og sælger. Til gengæld tages ikke procenter af salgssummen, og det er solgt eller gratis.

"Hvis sælgeren får en bedre pris, og køberen får den rigtige bil, er det ikke et beløb, der bør afholde nogen fra at bruge auktionen," bemærker Peter Grøftehauge.

Bilen hentes direkte hos sælger
Det er købers ansvar og udgift at afhente bilen efter auktionen. Sælger har ligesom ved et hvert andet bilsalg til en autoforhandler ikke nogen garantiforpligtigelse, efter at køberen har undersøgt og godkendt, at bilen lever op til beskrivelsen og har afleveret betalingen.

Auktionen fungerer som et engrosmarked, hvor professionelle kan købe biler. Derfor har privatpersoner kun mulighed for at sælge og kan dermed ikke byde direkte på bilerne. Som sælger risikerer en privatperson altså ikke at stå med en uprofessionel køber. Skulle en privatperson imidlertid få lyst til at byde på en af de tilmeldte biler, er det muligt at få sin lokale autoforhandler eller mekanikerværksted til at lægge et bud ind for sig.

Autocom.dk afholder fem auktioner om ugen. Auktionerne starter alle ugens hverdage klokken 12.00 og slutter den efterfølgende hverdag klokken 11.00.

"Forhandlerne kan købe biler direkte til deres kunder, så de ikke behøver at have helt så mange penge bundet op i lagerbiler. Det giver forhandleren en hurtigere omsætning og dermed mulighed for at give lidt mere for bilerne, uden at det koster på bundlinien. Sælgerne slipper til gengæld for at køre land og rige rundt for at finde en forhandler, der reelt er interesseret i bilen, og derfor vil give en ordentlig pris. På Autocom.dk sættes den rigtige køber og den rigtige sælger automatisk sammen til gavn for begge parter," afslutter Peter Grøftehauge.

Se mere på: Autocom.dk



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.