• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. juni 2003 - De Danske Bilimportører

Høje afgifter godkendt

Registreringsafgiften nedsættes ikke foreløbigt efter EF-dom

Administrerende direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører frygter fremtidige prisstigninger efter, at EF-domstolen har sagt god for den høje danske registreringsafgift. Administrerende direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører frygter fremtidige prisstigninger efter, at EF-domstolen har sagt god for den høje danske registreringsafgift.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den høje danske registreringsafgift strider ikke imod EU's regler. Den konklusion er EF-domstolen kommet frem til efter, at De Danske Bilimportører havde rejst sagen med henvisning til reglerne om varernes frie bevægelighed indenfor medlemslandene.

"Dommen er da en skuffelse, men vi tager den naturligvis til efterretning," siger administrerende direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

Størrelsen hæmmer bevægelsen
De Danske Bilimportører rejste sagen for at få afgjort, hvorvidt registreringsafgiften på grund af sin størrelse er i strid med EU's handelsregler.

"Vi må konkludere, at vi ikke skal regne med, at EU kommer os til hjælp i arbejdet med at løse de mange problemer med den høje danske registreringsafgift. Danske bilkøbere skal derfor ikke regne med, at registreringsafgiften bliver sat ned foreløbigt. Og det betyder igen, at nye biler fortsat bliver endnu dyrere i fremtiden," siger Bent Mikkelsen, og fortsætter: "Men vi vil fortsætte vores arbejde med at få omlagt den danske registreringsafgift, så de igangværende og fremtidige stigninger i bilpriserne i det mindste ikke mangedobles af den uhensigtsmæssige værdibaserede registreringsafgift."

Domstolen begrunder dommen med, at reglerne ikke kan anvendes på skatter og afgifter og dermed heller ikke på den danske registreringsafgift.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.