• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. juni 2003 - De Danske Bilimportører

Tiltagende bilkrise

Det danske bilsalg går fortsat dårligere og dårligere

Med et majsalg på 530 biler blev Peugeot 307 sidste måneds mest solgte model. Med et majsalg på 530 biler blev Peugeot 307 sidste måneds mest solgte model.

Af Jeppe Lykke Hansen
Det danske bilsalg er for alvor ved at køre i grøften. Med et salg på bare 8.770 biler i maj, kan branchen konstatere et fald på hele 26 procent i forhold til samme måned sidste år.

Dermed fortsætter udviklingen fra årets første måneder, hvor faldet i bilsalget er accelereret måned for måned. Fra januar til maj har bilsalget i gennemsnit ligget 20 procent under salget i 2002.

Arbejdspladser under pres
"Maj er normalt en af årets største måneder med hensyn til indregistrering af nye personbiler, men i år har de private og virksomhederne købt henholdsvis 36,3 og 9,7 procent færre biler i forhold til samme måned året før. Fortsætter denne udvikling vil det koste arbejdspladser i bilbranchen, og staten vil miste et milliardbeløb i provenu på registreringsafgifterne i 2003," siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Ifølge Bent Mikkelsen er det usikkert, om det særlige ESP- og selealarmfradrag, som vil gøre biler med netop denne type sikkerhedsudstyr billigere fra 1. juli 2003, vil påvirke bilsalget. Til gengæld håber han, at sidste uges rentenedsættelse på 0,5 procentpoint, kan sætte gang i bilsalget.

Bilparken forældes
"Vi frygter dog, at hverken de lavere renteudgifter eller regeringens afgiftsloft kan opveje de negative virkninger af prisstigningerne på nye biler," udtaler han. "Hvis udviklingen fortsætter vil det samlede nybilsalg falde til under 90.000 i 2003. Konsekvensen vil være en ældre bilpark til skade for trafiksikkerhed og miljø."

Hvis bilparkens alder skal holdes oppe på det nuværende niveau, har De Danske Bilimportører beregnet, at der skal sælges cirka 130.000 biler om året.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.