• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. juni 2003 - Volkswagen

Folkevogn med patent

Volkswagen fører an når det drejer sig om nye patenter

I 2002 fandt Volkswagen, at hele 1.302 af deres nyudviklinger var så unikke, at de skulle patentanmeldes. På billedet ses Volkswagens nye dobbeltkobling. I 2002 fandt Volkswagen, at hele 1.302 af deres nyudviklinger var så unikke, at de skulle patentanmeldes. På billedet ses Volkswagens nye dobbeltkobling.

Af Henrik Hagen, Semler Gruppen
I 2002 var Volkswagen endnu engang det bilmærke, der fremlagde det største antal patentanmeldelser i Tyskland. Tal, der offentliggøres af Det Tyske Patent- og Varemærkekontor (DPMA), viser, at Europas største bilproducent indgav 1.302 patentanmeldelser alene sidste år.

Volkswagen var også førende i 2001. Alene i Niedersachsen, som er den forbundsstat, hvor Volkswagen er beliggende, stod Volkswagen for mere end 44 procent af samtlige patentanmeldelser.

Nye gear og renere udstødningsgas
Over 60 patentansøgninger blev indgivet alene for den nye direkte-skift-gearkasse (DSG). I denne gearkasse skiftes gearene fuldstændigt umærkeligt for den, der kører. DSG-gearkassen har to koblinger. Den første betjener de ulige gear, mens den anden klarer de lige.

Når bilen kører i et bestemt gear, er det næste altid koblet til via den anden kobling, selvom det endnu ikke er aktivt. Gearskiftet sker med tre til fire hundrededele sekund, helt uden at afbryde accelerationen.

Andre 40 patentanmeldelser indgivet i 2002 vedrørte den effektive emission i Volkswagen-FSI motorerne, som alle opfylder EU4-normen.

Forskning og udvikling
Volkswagens Forsknings- og Udviklingsafdeling i Wolfsburg har 10.000 ansatte. Afdelingen har sit eget designcenter, to klimavariable vindtunneller, et lydlaboratorium, et crashtest-center og to haller, hvor elektromagnetiske bølger og elektroniske komponenter og systemer testes.

Desuden råder Forsknings- og Udviklingsafdelingen over 11 kvadratkilometer testbane. Testbanen er forsynet med alle typer af veje af enhver beskaffenhed.

Afdelingen har også udviklingsfaciliteter i Tjekkiet, Spanien, Brasilien, Mexico, Sydafrika og Kina. Mere end 20.500 mennesker indenfor gruppen arbejder til stadighed med udvikling af teknologier til biler.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.