• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. maj 2003 - Bilpriser.dk

Dårligste salg siden '68

Aprilsalget af personbiler til private faldt med 32 procent

Med et salg på 454 blev Peugeot 206 april måneds bestseller. Med et salg på 454 blev Peugeot 206 april måneds bestseller.

Af Jeppe Lykke Hansen
Salget af nye biler faldt med over 23 procent i april i forhold til samme måned sidste år.

Således blev der kun indregistreret 7.707 nye personbiler i påskemåneden, og det er nedslående tal for bilbranchen; faktisk er det det dårligste salg for en april siden 1968.

Private bilkøbere svigter
Det er primært de private bilkøbere, der har trukket bilsalget ned. De private husstande købte 32,1 procent færre biler i sidste måned end i april 2002. Salget af nye biler til virksomheder faldt samtidig "kun" med 3,8 procent.

"Regeringens udspil om et midlertidigt loft over registreringsafgiften ved prisstigninger, der blev præsenteret den 3. april, har ikke sat gang i bilsalget. Forklaringen er enkel. Bilpriserne er - med det nuværende afgiftssystem - blevet så høje, at langt færre end tidligere har råd til at anskaffe en ny bil," siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen, der understreger at både bilpriserne og registreringsafgiften fortsat vil stige.
"Priserne på nye biler vil fortsat stige, og der vil fortsat blive lagt afgift på de stigninger i bilpriserne, der svarer til prisstigninger på andre varer. Det er derfor stadig nødvendigt at få omlagt registreringsafgiften til en afgift, der ikke afhænger af bilens værdi men i stedet af bilens egenskaber så som miljøbelastning og sikkerhedsniveau."



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.