• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juli 2000 - BMW

Nye motorer og facelift i BMW-5-serien

I efteråret 2000 præsenteres tre nye versioner af den BMW's sekscylindrede rækkemotor - på henholdsvis 2,2, 2,5 og 3,0 liter. De får debut samtidig i 15 modeller fordelt på de tre modelserier, 5-serien, 3-serien og BMW Z3.

Nøgleordene for de nye motorer er højere ydelser, bedre brændstoføkonomi og forbedret kørselskomfort.

I tilgift hertil får 5-serien et lille facelift, og en ny kraftfuld dieselmodel med et højt drejningsmoment, BMW 530d, kommer på markedet. 5-serien fås nu også med hovedairbags til bagsædepassagererne, og PDC parkeringskontrollen virker foran.

BMW 325i og BMW 330d fås med firhjulstræk, og den dynamiske stabilitetskontrol, DSC, i 3-serien suppleres ligeledes med DBC, dynamisk bremsekontrol og ADB, automatisk differentiale bremse.

BMW Z3 fås nu med femtrins Steptronic transmission - i stedet for som hidtil fire trin.

De nye motorer er helt eller delvist baseret på den nye 3,0 liters sekscylindrede rækkemotor, som havde premiere for blot et par uger siden i BMW 330 Ci og BMW Z3.

Motorerne har følgende specifikationer:
2,2 liter: 170 hk, et højeste drejningsmoment på 210 Nm v/ 3.500 omdr. /minut.
2,5 liter: 192 hk, et højeste drejningsmoment på 245 Nm v/ 3.500 omdr. /minut.
3,0 liter: 231 hk, et højeste drejningsmoment på 300 Nm v/ 3.500 omdr. /minut.

De introduceres i følgende modeller:
BMW 520i, 525i og 530i (sedan og touring).
BMW 320i, 325i og 330i (sedan, coupé, touring og cabriolet).
BMW Z3 2,2i og Z3 3,0i (roadster og coupé).

De højere ydelser og drejningsmomenter er først og fremmest resultat af en strømlining af både indsprøjtnings- og udstødningssystemer samt øget slagvolumen.

Da motorstyringen samtidig er blevet optimeret, er der opnået en forbedret brændstoføkonomi.

Endelig introduceres en elektronisk speeder, som betyder, at motoren reagerer hurtigere, når der gives gas, og den adoptive gearkassestyring er forbedret (kun ved aut. gear), hvilket sikrer endnu større spontanitet og kørselskomfort.

Facelift i 5-serien
Fra september får 5-serien et let ændret udseende. Det, der skinner mest i øjnene, bliver nye forlygter og en modificeret udgave af det så velkendte dobbeltnyre kølergitter.

Hver af forlygterne - nu i brillant look - er omgivet af en lysende ring, der både tjener som parkeringslys og vil understrege designet med de to forlygter. Runde tågelygter med klart glas erstatter de hidtidige rektangulære.

Også baglygterne er i brillant look. Fire røde lysdioder på hver side giver lys til fire horisontalt placerede lysstave, som sikrer spredning af lyset over hele bagenden, og som samtidig reducerer blændeeffekten.

Ligesom BMW M5 får kølergitteret på de øvrige modeller i 5-serien nu en bredere ramme af krom. På de 8-cylindrede modeller bliver der endvidere tale om krom på de lodrette tremmer i gitteret. De forreste luftindtag er blevet redesignet i forbindelse med de runde tågelygter, og alle stødlister rundt om på bilen er i lakfarven. BMW 535i og 540i har endvidere højglanslakering ved spejlene, på B-søjlerne og vinduesrammerne. På touringmodellen er afdækningen af bagkofangeren ved bagklappen også i lakfarven, og alufælge i et nyt design afrunder dette lille facelift.

2001-modellerne har nyt ratdesign og nye interiørlister.

Sikkerheden får også et "lift"
BMW's 5-serie er i sammenlignende tests blevet kaldt en af verdens mest sikre biler. Fra september får sikkerheden endnu en tand, idet sedanudgaverne leveres med hovedairbags til bagsædepassagererne - hvis bilen bestilles med sideairbags bagi. Det betyder, at 5-serien kan leveres med i alt 10 airbags. ITS hovedairbagen er allerede standard i begge sider foran i 5-serien.

I juli vil de danske priser på 2001-modellerne kunne offentliggøres.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.