• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. april 2003 - Bilpriser.dk

Månedens bedste bilkøb

Se hvilke bilkøb, der bedst betaler sig netop nu

En brugt Opel Astra kan være et rigtigt godt køb her og nu. En brugt Opel Astra kan være et rigtigt godt køb her og nu.

Verden ifølge Grøftehauge Redigeret af Jeppe Lykke Hansen
Nå, du nåede altså ikke at købe en Fiat Brava, som jeg anbefalede i sidste måned. Never mind, det går nok alt sammen. Det er ikke det eneste gode køb, der findes på brugtbilsmarkedet.

Valuta for pengene
I denne måned vil jeg forslå dig at gå på jagt efter en god brugt Opel Astra. Jeg ved godt, at du ikke ligefrem drømte om at blive Astra-ejer og mere kunne se dig selv i en Audi eller Alfa Romeo. Men sådan har alle vi andre det også, og derfor giver en brugt Astra valuta for pengene.

Opel Astra er et spændende brugtkøb netop nu, fordi de stigende nypriser i modsætning til de fleste andre mærker og modeller ikke har trukket brugtprisen med op. Dette skyldes blandet andet, at Astra'en er blevet presset godt og grundigt af den nye Peugeot 307.

Nyt alternativ
Men helt ærligt. Kom der en kammerat forbi med 150 kilo i lommen og spurgte, hvilken brugt bil, han skulle sætte dem i, ville jeg sige: glem det. Køb i stedet en Skoda Fabia 1,2 til 130.000 kroner og gem de resterende 20.000 til noget rart. I så fald ville han i hvert fald få rigtigt meget bil for pengene, men okay; det er selvfølgeligt ikke en racerbil. En så svag motor er et kompromis, og hvis ferieturen fører forbi de tyske bjergveje, skal bilen helt ned i gear. Til dagligt brug, vil motoren dog sagtens kunne leverer varen.

Det er faktisk lidt af en sensation, at Skoda'en overhovedet kan fås med netop denne motor, der burde gøre bilen langt dyrere. Men VW har altså valgt at lægge deres helt nyudviklede 1,2 liters trecylinders benzinmotor med 54 heste i Fabia, samtidigt med at de forsøger at sælge en langt dyrere Polo med samme motor. Og når du nu ved det, kan du ligeså godt spare merprisen på Polo'en.

Så glem Skoda-vitserne; din oldefar ville være stolt over at få en Skoda i familien. Og hvis ikke du tror mig, kan du besøge det tyske VW-museum, hvor du kan se, at Skoda i 30'erne var et bilmærke på højde med Rolls-Royce. Det er det selvfølgeligt ikke i dag, men det er en god bil for pengene.

Med andre ord, skal det være brugt, køb en Astra, men overvej den nye Fabia 1,2. Med den nye motor kører den faktisk rigtigt godt...



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.