• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. marts 2003 - Bilpriser.dk

Månedens bedste bilkøb

Se hvilke bilkøb, der bedst betaler sig netop nu

En brugt Brava kan være et rigtigt godt køb lige nu. En brugt Brava kan være et rigtigt godt køb lige nu.

Verden ifølge Grøftehauge Redigeret af Jeppe Lykke Hansen
Når en bil er udråbt til et "godt køb", ender den ofte som et dårligt. Hvorfor? Udbud og efterspørgsel! Alle vil gerne gøre en god handel; det er heller ikke umuligt, men du skal være hurtig. Når alle andre opdager "det gode køb" ryger prisen automatisk i vejret. Sådan er det, jungleloven gælder på det frie marked, færdig arbejde.

Et godt køb her og nu, kunne være en brugt Fiat Brava. Over det sidste halve år er indekset over brugtvognspriser generelt steget med op mod 15 procent, mens indeksprisen på en Brava er faldet med fem procent. Det vil altså sige, at den er blevet relativ billig. Og det er ikke nogen dårlig bil. Faktisk tværtimod; det er absolut ikke en dårlig bil. Den er bare blevet ramt af den nye Fiat Stilo og den negative omtale af Fiat-fabrikkerne, der er ved at gå rabundus. Brava'en er en udgået model, og forhandlerne er negativt stemt overfor den. Og hvorfor er de det? Måske fordi den er svær at lave penge på. Altså lave dine penge til deres penge.

Husk din sunde fornuft
En brugt Brava er ikke nødvendigvis billig, hvis du bare kigger på prisskiltet. Tag hjernen med, når du besøger forhandleren, for det er en bil, du kan prutte ned i pris. Især hvis du går udenom Fiat-forhandleren, der helst vil give indtryk af, at deres biler har et lavt værditab. Find din Brava hos en ren brugtvognsforhandler eller forhandler af et andet mærke. Ford eller Opel-forhandleren vil være til at tale med.

Det var så månedens gode råd. Det holder til lige nu! Hvis alle andre læsere også straks går på Brava-jagt; ja, så træder loven om udbud og efterspørgsel i kraft. Der er penge at spare for de hurtige. Men de hurtige presser prisen i vejret, så hvis du er en af de langsomme, skal du ikke regne med, at en Brava stadig er en billig bil, når du endeligt får dig snøvlet ned til forhandleren.

Fornuftig Golf III
Et andet godt køb, kan være en brugt VW Golf III'er. Mens brugtprisindekset generelt er røget 15 procent i vejret, er III'eren kun steget med fem procent.

Hvis en Brava eller en Golf ikke helt var, det du drømte om, kan du gå efter en brugt BMW 5-serie. 5'erne stiger snart en bondegård - det vil sige, at det er sådan set allerede er sket - men BMW-forhandlerne har stadig en bunke 5'ere til gammel pris. Det holder brugtprisindekset for 5'ere nede og gør en brugt 523'er til et godt køb. Dermed ikke sagt, at din nye brugte bimmer ikke vil falde i værdi, for det vil den. Men når nyprisen stiger, trækker det brugtprisindekset med op, og vupti, så falder din 5'er knap så meget i værdi, som den ellers ville have gjort. Hen over sommeren sælges de sidste af de nye 5'er til den gamle pris, der er med til at holde brugtprisen nede. Derefter vil de nye priser holde det værste værditab fra bildøren. Brugte BMW 5-serie er gået op med 7 procent i indekset, hvilket igen er mindre end den generelle stigning på brugte biler.

Men det er nu, du skal rykke. Efter vi har nævnt Brava, Golf III og 5-serien, som gode brugtvognskøb, kan priserne blive presset i vejret. Altså med andre ord - tre gode køb indtil... Nu!



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.