• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. marts 2003 - Autorola.de

Sælg bilen i Tyskland

Få halvdelen af bilens værdi udbetalt fra Told og Skat

Bilauktionerne Autocom.dk, Autorola.de samt dette site, Bilpriser.dk, er alle udviklet og ejet af firmaet Autocom A/S. Bilauktionerne Autocom.dk, Autorola.de samt dette site, Bilpriser.dk, er alle udviklet og ejet af firmaet Autocom A/S.

Af Jeppe Lykke Hansen
"Få penge tilbage fra Told og Skat," lyder som en røverhistorie fra ugen med to torsdage, men faktisk er det nu muligt for danske bilejere at få refunderet det meste af bilens resterende registreringsafgift, hvis bare bilen sælges ud af landet. Og det er blandt andet der, at Autocom.dk's nye internationale bilauktion, Autorola.de, kan være til gavn for de danske bilejere. Selvom Autorola.de lanceres med base i det tyske marked, kan alle bilejere - altså inklusiv de danske - sælge biler på kryds og tværs af landegrænserne via auktionen. Autorola.de's danske salgschef Michael Beck forudser, at det vil være interessant for en række danske bilejere.

"Autorola.de vil være en stor hjælp for danskere, der har købt en bil i Tyskland, hvorefter Told og Skat har sat afgiften væsentligt højere end ventet, så bilen skal sælges ud af Danmark igen. Men en langt mere spændende mulighed står åben. Nye regler gør det nemlig muligt at trække den resterende registreringsafgift ud ved reeksport af en dansk indregistreret bil. Det vil altså sige, at Told og Skat tilbagebetaler over halvdelen af bilens aktuelle udsalgspris, når den sælges ud af landet," forklarer Michael Beck.

Hjælp til danskere
Michael Beck vil i første omgang hjælpe danskere, der ønsker registreringsafgiften refunderet i forbindelse med et salg på auktionen, men på længere sigt håber firmaet, at refusionsreglerne bliver så alment kendt, at det bliver helt normal procedure for danske bilejere at få registreringsafgiften refunderet hos Told og Skat.

"Når vi ser bort fra registreringsafgiften, er biler billige i Danmark. Det betyder, at bilejeren kan få afgiften tilbage og sælge til en god pris i Tyskland med en nettogevinst på flere tusinde kroner," forklarer Michael Beck.

Fordelagtige biltyper
Efterhånden som flere og flere danske bilejere vil sælge deres biler i Tyskland, forventer Michael Beck, at visse biltyper vil vise sig meget fordelagtige ved et tysk salg.

Told og Skat beregner 15 procent lavere afgift ved eksport end ved import af en brugt bil. De 15 procent skal svare til forskellen mellem bilens pris ved køb og salg hos en forhandler. Det er bare ikke alle biler, hvor forskellen er 15 procent. Ved eksempelvis meget gamle biler kan forskellen være væsentligt større, ligesom visse liebhaverbiler vil være oplagte til eksport.

Sjov eksport
"Der har aldrig været den store fidus i at hente brugte biler til Danmark og betale dansk registreringsafgift. Der er biler, det har kunnet betale sig med, men langt de fleste privat-importører opdager, at det bedre havde kunne betale sig at købe bilen hos en forhandler henne om hjørnet; blandt andet på grund af en høj vurdering af registreringsafgiften. Men den samme høje vurdering af registreringsafgiften kommer forbrugeren direkte til gode ved en reeksport af bilen. Det er der, det bliver sjovt," siger Michael Beck.

Det koster 200 euro at sælge en bil på den internationale auktion, men kun ved gennemført handel; det er altså solgt eller gratis. Forhandlerne skal betale afhentningen af bilen, så det koster i princippet ikke noget at anvende auktionen, før bilen rent faktisk er solgt.

Brugere, der allerede er oprettet på Autocom.dk kan genbruge brugernavn og password på den internationale auktion.

Tusind købere
Autorola.de har indtil videre fået tilmeldt mere end 1.000 tyske forhandlere, der er interesserede i at bruge systemet.

"De nordtyske forhandlere vil hurtigt se fidusen og begynde at købe stort ind af de danske biler," forventer Michael Beck.

Se bilauktionen på: www.autorola.de



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.