• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. juli 2000 - Toyota

Hattrick til Henrik Lundgaard i Toyota Corolla WRC

Henrik Lundgaard udbyggede sin føring i Rally-EM serien da han vandt Rallye Deutschland og dermed sikrede sig sin tredje sejr i træk i årets EM-serie med sin Toyota Corolla WRC.

Andenpladsen - 29 sekunder efter - gik til tyskeren Mathias Kahle der i år har skiftet fra Toyota til Seat. Henriks hovedmodstander i EM-sammenhæng Citroëns belgiske kører Bruno Thiry sluttede på tredjepladsen mere end 6 minutter efter danskeren.

Den tyske EM afdeling bød på prøver der vekslede mellem nogle af EM-seriens bredeste - på den gamle Nürburgring og snævreste - i vinmarkerne langs Moselfloden. Skiftende vejrforhold gjorde forholdene ekstra uberegnelige.

Rallyet udviklede sig hurtigt til en duel mellem Henrik Lundgaard og den tidligere vinder Mathias Kahle. Det meste af rallyet var der kun få sekunder mellem de to, og føringen skiftede flere gange undervejs indtil danskeren viste sin styrke på rallyets længste hastighedsprøve og erobrede det afgørende forspring som han holdt til mål.

"Det har været et enormt vanskeligt rally. Specielt prøverne mellem vinmarkerne bød på mange udfordringer og overraskelser når man som os deltager for første gang, og vi har haft et par spændende øjeblikke undervejs", sagde Henrik Lund-gaard efter sejren.

"Men det er rart at få lidt luft ned til Bruno Thiry i EM-stillingen. Corollaen fungerede perfekt under hele rallyet og det var faktisk en af de afgørende faktorer. Der er ikke plads til fejl i dette selskab", slutter Henrik Lundgaard.

Førstepladsen udløser 200 point, og det betyder at Henrik Lundgaard nu er oppe på 720 point, mens Bruno Thiry kun har samlet 480 point på andenpladsen.

Det danske Toyota teams næste opgave er den portugisiske EM-afdeling, Rally Madeira, der køres på atlanterhavsøen den 3. - 5. august.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.