• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. februar 2003 - Autocom.dk

Bilsalg for millioner

Bilauktionen Autocom.dk solgte over 2.000 biler i 2002

Peter Grøftehauge, der også er direktør for dette site, konstaterer, at e-handel virker. Peter Grøftehauge, der også er direktør for dette site, konstaterer, at e-handel virker.

Af Jeppe Lykke Hansen
"Ingen højere? Første, anden, tredje." Bang. "Solgt til den velpolstrede herre med de høje tindinger." Sådan lød det i gamle dage, når danske bilister solgte deres brugte biler på auktion. Sådan er det ikke mere. I dag sælges biler til lyden af computer-summen og museklik. Sidste år solgtes hele 2.248 biler til en samlet salgssum af svimlende 201.546.536 kroner på Internet-bilauktionen Autocom.dk. Bilauktionen er altså gået fra et salgstal på nul til flere hundrede biler om måneden på godt halvandet års tid.

"Salgstallene dokumenterer, at e-handel virker. C2B, altså forbruger til erhvervsliv, er den nye afsætningskanal for brugte biler. Der er stort set ingen risiko, og begge parter vinder ved at e-handle," siger Peter Grøftehauge, der er direktør for Autocom A/S.

Fra Lada til luksus
Den dyreste bil, der er solgt på auktionen, var en 11 måneder gammel BMW 530 med et kilometertal på 42.000, der gik for 565.000 kroner, men også andre dyre biler har været igennem systemet. Heraf en del Audi A6, Peugeot 607 og Volvo S80 samt luksusbiler uden afgift som BMW M5, Porsche og Mercedes S-klasse. I den anden ende af skalaen, er den billigste bil solgt på auktionen for bare 2.500 kroner. Det var en 12 år gammel Lada med et højt kilometertal. Den gennemsnitlige salgspris for samtlige solgte biler er 89.656 kroner.

"Vi har mest succes med at sælge nyere biler af gode mærker. Det er dem forhandlerne er mest trygge ved at byde på, men vi har oplevet, at stort set alle biltyper har opnået endog meget gode priser," fortæller Peter Grøftehauge.

Grundig beskrivelse
Bilerne på auktionen sælges, såfremt budene kommer over sælgerens mindstepris. Hvis ikke mindsteprisen opnås, kan bilen frit tilmeldes igen.

Bilerne skal grundigt beskrives under tilmeldingen, men auktionen er designet, så almindelige mennesker nemt kan bruge den. Under tilmeldingen guides brugeren automatisk igennem beskrivelsen og får fortalt, hvad der skal kigges efter på de enkelte dele af bilen.

Salæret ved en gennemført handel er 1.250 kroner inklusiv moms fra både køber og sælger. Til gengæld tages ikke procenter af salgssummen, og det er solgt eller gratis.

"Hvis sælgeren får en bedre pris, og køberen får den rigtige bil, er det ikke et beløb, der bør afholde nogen fra at bruge auktionen," bemærker Peter Grøftehauge.

Engrosauktion
For private er det kun muligt at sælge biler på auktionen. Privatpersoner kan altså ikke byde på bilerne. Kun autoforhandlere og mekanikerværksteder har ret til at købe på Autocom.dk, og dem er der foreløbigt tilmeldt 1.675 af. Hvis en privatperson skulle få lyst til at byde på en af auktionens biler, er det muligt at få en af de tilmeldte autoforhandlere eller mekanikerværksteder til at lægge et bud ind for sig.

På nuværende tidspunkt er der mellem 50 og 100 biler på hver enkelt auktion, og der afholdes fem auktioner om ugen. Auktionerne starter på alle ugens hverdage klokken 12.00 og slutter den efterfølgende hverdag klokken 11.00.

"Forhandlerne kan købe biler direkte til deres kunder, så bilerne ikke skal på lager. De kan lave en hurtig omsætning og give lidt mere for bilerne end normalt, uden at det koster på bundlinjen. Sælgerne på auktionen slipper for selv at køre rundt for at finde en forhandler, der reelt er interesseret i bilen, og derfor vil give en ordentlig pris. På Autocom.dk sættes den rigtige køber og den rigtige bil automatisk sammen til gavn for begge parter," afslutter Peter Grøftehauge.

Se mere på: Autocom.dk



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.