• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. februar 2003 - sportscartesting.com

Frisk Opel GTC

Ny cool konceptbil fra Opel afsløres i Geneve

Opel GTC er her en forkortelse for Opel Gran Turismo Compact. Opel GTC er her en forkortelse for Opel Gran Turismo Compact.

Af sportscartesting.com
FRESH THINKING SIGER vi bare om Opel GTC. Opel tager hul på de kommende modeller ved at vise GTC Geneve konceptbilen på den kommende udstilling i - ja, Geneve.

Udstillingen er åben for publikum i perioden 6. - 16. marts.

Frie hænder
Designerne havde langt mere frihed til at hitte på, da de byggede GTC, end normalt, når biler skal konstrueres til produktion.

Bilen har et røgfarvet, gennemsigtigt tag, som strækker sig helt om til bagruden. Og bilens dimensioner blev sat i "strækbænk" for at nå tallene for længde/bredde/højde: 4,3/1,8/1,4 meter.

Pileform
Den pileformede front og de bageste sektioner på GTC Geneve er gode eksempler på den dynamiske form, som Opel satser på.

De fremhævede linier starter lige foran og lige bag ved hjulkasserne; det understreger bilens kompakte form og hjulenes placering helt ude i hjørnerne.

Chefdesign
"Den lave taglinie og det rundede tag er smeltet sammen til en kraftfuld linieføring, som får GTC til at se ud, som den står på spring," forklarer Friedhelm Engler, chefdesigner i Opels afdeling for mindre biler.

Engler siger, at baglygterne ligner facetslebne ædelstene i deres indfatning. Designerne fik her helt frie hænder og ønskede at lade lygten smelte naturligt sammen med det omliggende metalparti. Der er også kælet for selve pærernes placering i lygtehuset på samme måde som for det højtsiddende stoplys over bagruden.

Fakta
· Opel GTC Geneve
· Konceptbil til Geneve International
· Motor Show 2003
· Ingen officielle data
· Vores gæt:
· Firecylindret række
· DOCH - turbo
· 250 hestekræfter
· Sekstrins sekventiel gearkasse


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.