• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. juli 2000 - De danske Bilimportører

Fald i personbilsalget

I juni måned blev der blot indregistreret 10.028 personbiler i Danmark. Det svarer til en nedgang på 30,2% i forhold til såvel 1999. Dermed blev juni måned, som den sidste af de fire måneder med et tradtionelt højt bilsalg, en meget stor skuffelse for bilbranchen.

For årets første halvår blev der tale om en samlet tilbagegang i forhold til sidste år på godt 20%, hvilket betyder, at man skal helt tilbage til 1993 for at finde et 1. halvår med tilsvarende lavt bilsalg.

Varebilsalget går atter tilbage
Salget af varebiler viste sig for juni måned at ende med en tilbagegang på 13,8% i forhold til sidste år. Dermed fortsætter varebilsalget med at være meget svingende og ikke udvise nogen klar tendens til stigning eller fald. For første halvår er der således tale om stort set uændret salg i forhold til sidste år.

Helt galt står det til for de mindste varebiler med en totalvægt på op til 2000 kg. I maj måned blev der blot solgt 87 enheder, hvilket er det laveste niveau i nogen måned i de sidste 10 år. Når der ikke sælges flere små varebiler, skyldes det ikke en ændring i transportbehovet, men udelukkende at de små varebiler er forsynet med en langt højere registreringsafgift end de større varebiler.

Nedgang i indregistreringen af lastbiler
Med 419 indregistrerede enheder i maj måned faldt indregistreringen med 24% i forhold til juni sidste år.

Alle tal er baseret på registreringer på motorkontorerne pr. 7. juli 2000.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.