• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. januar 2003 - sportscartesting.com

Ny Caddy i luksus-klassen

Amerikanerbil med 1.000 hestekræfter afsløret i Detroit

Cadillac Sixteen med designelementer fra både fortid og fremtid udstråler ekstrem luksus. Cadillac Sixteen med designelementer fra både fortid og fremtid udstråler ekstrem luksus.

Af sportscartesting.com
"SWEET SIXTEEN" NYNNER vi bare om denne nye Cadillac, der med ét hug får den netop præsenterede helt nye Rolls-Royce til at ligne noget fra forrige århundrede (-årtusinde!).

I design, udstråling og effekt er denne Cadillac Sixteen en bil, der udstråler luksus i nærmest overdreven grad.

1930'er-bil
Den baghjulstrukne Cadillac Sixteen minder om 1930'ernes håndbyggede Fleetwood-biler - og alligevel er den skrigende nutidig i sit udtryk.

"Sixteen er et moderne udtryk for alt den kvalitet og luksus, som Cadillac symboliserer," sagde Robert A. Lutz, GM's vicepræsident, da den blev vist på biludstillingen i Detroit.

1.000 heste og 16 cylindre
Motoren er en kraftfuld 16-cylindret V-motor med - hold på hat og briller - 1.000 hestekræfter. Atter sendes der en venlig tanke tilbage til 30'erne, da netop Cadillac blev kendt som bilmærket med den første V16.

Og det er altså ikke 16V, vi taler om.

Den næste Cad? Vi kender svaret (tror vi!) - nemlig supersportsvognen Cadillac Cien med denne 16-cylindrede motor - så står Bugatti ikke alene med en 1000 hestes supersportsvogn.


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.