• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. januar 2003 - sportscartesting.com

Replica James Dean-bil

Porsche 550 Spyder vender tilbage som argentinsk replica

En JVA 550 Spyder med frit udsyn til centermotoren. En JVA 550 Spyder med frit udsyn til centermotoren.

Af sportscartesting.com
PÅ DON TORCUATOS lufthavn i Buenos Aires midt i en tæt stemning af fly, piloter og jetbrændstof ligger en gammel hangar. Her arbejder et team på i alt syv ingeniører og mekanikere. De konstruerer og bygger Argentinas bedste sportsvogne. JVA Group er grundlagt af Jorge Vázquez, der har specialiseret sig i replicaer af historiens bedste sportsvogne.

Hidtil har JVA holdt sig til hjemlandet, men fra i år starter eksporten til USA og derfra ligger måske også Europa åben.

Rebellens bane
En af klassikerne med den bedste historie er Porsche 550 Spyder. Lanceret på biludstillingen i Paris i 1953, designet af Wilhelm Hild med en centermotor på 1,5 liter. Den bil vandt Porsches første store motorløb, for eksempel Targa Florio i 1956 med Umberto Maglioli og Huschke von Hanstein.

Den 550 kilo lette og 135 hestekræfter stærke racer gjorde en lang række af tidens størrere og langt kraftigere biler til grin, for eksempel Maserati 300 S og Ferrari 860 Monza. Men hvad der virkelig gjorde bilen berømt, var James Deans tragiske død i en sølvfarvet 550 Spyder, da Dean kørte galt mod en sort Plymouth på en øde vej i Salinas.

Dyr original
En original 550'er fra den gang koster typisk omkring 4 millioner kroner på det klassiske sportsvogns-marked.

"På grund af den høje pris på en original, bygger vi vores replica," forklarer Jorge Vázquez, der også kører sin egen bil i argentinsk race.

JVA 550 Spyder er lige med originalen hvad angår design og motorplacering - altså er den en ægte centermotorbil. Men mens 50'er-Porschen kørte med en 1,5 liters boxer, kommer JVA Spyder med en firecylindret to-liters Golf-motor med 100 hestekræfter fra fødslen. Men mange kunder køber tunede versioner - helt op til 180 hestekræfter

FAKTA
· JVA 550 Spyder
· Porsche replica
· To-personers roadster
· Centermotor, baghjulstræk
· 2,0 liter, firecylindret
· Effekt: 100 hestekræfter ved 5.000 omdrejninger i minuttet
· 0-100 kilometer i timen: 7,5 sekunder.
· Topfart 190 kilometer i timen
· Pris: 100.000 kroner uden registreringsafgift


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.