• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. januar 2003 - sportscartesting.com

Amerikaner-Rolls

Ny Cadillac Sixteen V16 får hele 1.000 hestekræfter

Supersportsvognen Cadillac Cien kommer måske til at dele motor med Cadillac Sixteen. Supersportsvognen Cadillac Cien kommer måske til at dele motor med Cadillac Sixteen.

Af sportscartesting.com
AMERIKANSKE CADILLAC PRØVER nu at udbremse mærker som Bentley, Rolls-Royce og Maybach.

Udpræget luksus - og mere endnu - skal give Cadillac styrke til ikke bare at overlade scenen til importmærker, når den kommende udstilling i Detroit åbner i januar, skriver det amerikanske online-blad, The Car Connection.

16 cylinders angreb
Caddy planlægge et angreb med en V16-cylindret konceptbil, der skulle gøre netop GM's flagskib mere eftertragtede blandt de dyreste dyre. Motoren skulle levere 1.000 hestekræfter fra den 90 graders V-motor, der i øvrigt er en sugemotor.

Motoren kommer til at ligge i en sedan med det åbenlyse navn Cadillac Sixteen. Motoren er faktisk lige så lang som to sammenboltede Northstar V8-motorer. Derfor vil motorhjelmen på bilen blive totalt dominerende. Men Sixteen kommer ikke i retro-design. Med i projektet er i øvrigt det canadiske selskab Alcan, der er leverandør af aluminium.

24 tommer hjul
Andre utrolige tal er hjulenes størrelse, nemlig hele 24 tommer. Overraskende er endvidere antallet af pladser, nemlig kun fire.

Super sportsvognen Cadillac Cien (billedet) har længe været på vej; måske den kan få glæde af den 1.000 hestes motor og dermed være det seriøse angreb på den endnu ikke lancerede Bugatti Veyron med 1.001 hestekræfter fra en W16 motor med fire turboer.


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.