• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. august 2000 - Toyota

Toyota-køreren Henrik Lundgaard suveræn i EM

Den danske rallykører Henrik Lundgaard og medkører Jens Christian Anker har overrasket alt og alle med imponerende kørsel i kampen om årets europamesterskab i rally.

Efter en flot andenplads i teamets første løb i Bulgarien i maj blev det siden til 3 imponerende førstepladser i Polen, Belgien og Tyskland. Senest var turen kommet til den dejlige ferieø Madeira hvor alle eksperter på forhånd have regnet det for usandsynligt at Henrik Lundgaard fra Toyota Castrol Rally Team for alvor kunne gøre sige gældende. Alle betænkeligheder blev gjort til skamme og danskeren leverede en fantastisk præstation og kunne med 2. pladsen indkassere yderligere 120 point i mesterskabet.

Henrik Lundgaard fører i sin Toyota Corolla WRC kampen om Europamesterskabet med i alt 840 point, og den hurtige belgier Bruno Thiry fra Citroens fabriksteam er nærmeste konkurrent med 560 point.

"Vores andenplads på Madeira var meget vigtig i vores kamp for at vinde europamesterskabet. Da vi kørte op på rampen ved målet i Funchal på Madeira, var følelsen og fornemmelsen næsten som om vi havde vundet løbet. Løbet igennem havde vi en meget tæt fight med Bruno Thiry hvor vi hele tiden lå inden for få sekunder. Vi havde tilsyneladende sparret mest på kræfterne og kunne på de sidste 3 prøver skabe det afgørende forspring på 4,5 sekunder." fortæller en glad Henrik Lundgaard.

Næste løb i EM-serien afvikles i weekenden den 2. og 3. september på Halkidikis i Grækenland.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.