• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. august 2000 - De Danske Bilimportører

Personbilsalget er faldende

I juli måned blev der blot indregistreret 8.561 personbiler i Danmark. Det svarer til en nedgang på 24,8% i forhold til 1999.

Dermed blev salget i juli måned det laveste i nogen måned siden januar 1994, (når der ses bort fra juni og juli måned 1997 med hhv. 8.087 og 8.231 stk., der er stærkt præget af en forudgående bilhamstring i maj 1997 på 29.646 personbiler i forbindelse med en afgiftsændring). Dermed er der fortsat ingen udsigt til at den nedgang i bilsalget, som nu har varet siden januar 1999, vil ophøre. Til og med er der tale om en endnu større relativ nedgang i juli end for de første syv måneder af året.

Forklaringen på det lave bilsalg skal findes i et renteniveau, der er forholdsvist højt i forhold til de seneste år. Usikkerheden om udfaldet af den forestående Euro-afstemning med tilhørende risiko for en højere rente i tilfælde af et nej kan være medvirkende til, at mange bilkøbere er afventende m.h.t. et bilkøb; idet en stor del af de danske bilkøb er finansieret af billån med variabel rente.

Det er fortsat de helt små biler i den lille klasse og de fleksible multifunktionsbiler (MPV'er) i klassen øvrige der står for en relativ vækst, når der kigges på de forskellige størrelses-segmenter.

Varebilsalget går atter tilbage
Salget af varebiler viste sig for juli måned at ende med en tilbagegang på 4,6% i forhold til samme måned sidste år. Dermed fortsætter varebilsalget med at være meget svingende, dog med en nedadgående tendens i de seneste fire måneder. For årets første syv måneder er der således tale om stort set uændret salg i forhold til sidste år.

Helt galt står det til for de mindste varebiler med en totalvægt på op til 2000 kg. I juli måned blev der blot solgt 65 enheder, hvilket er det laveste niveau i nogen måned i de sidste 10 år. Når der ikke sælges flere små varebiler, skyldes det ikke en ændring i transportbehovet, men udelukkende at de små varebiler er forsynet med en langt højere registreringsafgift end de større varebiler.

Nedgang i indregistreringen af lastbiler
Med 260 indregistrerede enheder i juli måned faldt indregistreringen med 24% i forhold til juli sidste år.

Alle tal er baseret på registreringer på motorkontorerne pr. 4. august 2000.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.