• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. november 2002 - sportscartesting.com

Ny MR2

Toyota MR2 forvandles til en endnu mere seriøs køremaskine

MR2-kørsel med højt til himmelen og ingen tag over hovedet. MR2-kørsel med højt til himmelen og ingen tag over hovedet.

Af sportscartesting.com
TOYOTA MR2 ER en af vores favoritter. Skæg at køre, masser af sportsvogn for pengene. Og med 2003-udgaven strammer Toyota skruen yderligere og forvandler MR2 til en ægte køremaskine.

Større hjul, spærredifferentiale og en sekstrins gearkasse peger alt sammen i samme retning: dette er køre-stærkt-udstyr.

De interessante nyheder
VSC, Vehicle Stability Control, kalder Toyota deres type ESP, TRC, Traction Control og BA (Brake Assist). Al denne elektronik gør det sikrere at køre tæt på bilens grænse, hvor den gamle i øvrigt var meget tilgivende og let at læse. Desuden større fælge og dæk, nu 16 bag og 15 tommer for. Tidligere var der 15 tommer i begge ender.

Derudover har styretøjet nu en ny type lejer, der skaber mindre modstand i det allerede lette styretøj. Endelig er her nu Torsen spærredifferentiale, atter en køremaskine-detalje.

Seks trin til sportsvognhimmelen
MR2 har hidtil kunne fås med enten femtrins manuel eller sekstrins SMT-gear. SMT er forkortelsen for Toyotas udtryk Sequential Manuel Transmission, altså sekventielt gear, som vi kender det fra for eksempel Alfa Romeo og Ferrari.

Nu kommer SMT-gearene med hele seks trin. Og tilmed har Toyota gjort skiftene endnu hurtigere, det tjener japanerne til ære, da de allerede har et at de hurtigste skift af denne type.

Endelig har undervognen fået en overhaling med ny støddæmpere og andre bøsninger, alt sammen for at give MR2 en "fladere" opførsel i sving.

FAKTA
· Ny Toyota MR2
· Større hjul
· Ny affjedring
· Torsen spærredifferentiale
· Sekstrins sekventiel gearkasse
· Dansk pris foreligger ikke endnu


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.