• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. november 2002 - sportscartesting.com

Ny italiensk V12'er

Pagani Zonda opruster i sportsvognskonkurrencen

Den nye 7,3-liters motor fra Pagani Zonda kan ikke siges at være pakket diskret ind. Den nye 7,3-liters motor fra Pagani Zonda kan ikke siges at være pakket diskret ind.

Af sportscartesting.com
FOR AT SPIDSE tænderne overfor konkurrenter som Enzo Ferrari, 575 Maranello og altid-stærkere Aston Martin, kommer italienske Pagani Zonda nu med endnu mere motorkraft.

Den nye 7,3-liters motor med plejlstænger i titanium har et nyt, specialdesignet indsugningssystem. Systemet dækker faktisk motoren og er med til at få motorrummet til at se yderligere imponerende ud. Den nye indsugning er med til at hæve motorens effekt til 555 hestekræfter og understreger, hvad tunerne hos Mercedes-Benz AMG kan præstere.

Forbedret moment
Superbilens præstationer er forbedret i takt med den større effekt, og mindst lige så vigtigt er det, at også det maksimale drejningsmoment er øget til 6.200 newtonmeter allerede ved 2.000 omdrejninger i minuttet og stiger til 750 newtonmeter ved 4.050 omdrejninger i minuttet. Redline er nu ved 7.000 runder.

Den nye Zonda S 7,3 har endvidere ABS, antispin, justerbare Öhlins støddæmpere, Brembo-bremser og 18 tommer OZ fælge med special-designede Michelin Pilot Sport dæk.

Det engelske blad Autocar har som et af de få gennemført en egentligt roadtest af Zonda. Og de priser den til sportsvognshimmelen.

FAKTA
· Pagani Zonda S 7,3
· Topersoners coupe
· Centermotor, baghjulstræk
· 7,3 liters V12 fra Mercedes-Benz AMG
· 555 hestekræfter
· 750 newtonmeter


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.