• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. oktober 2002 - http://www.sportscartesting.com

Limiteret Lotus

Specialmodel Elise 49 malet i klassiske Lotus-farver

I sine rød-hvide-guld-farver er Lotus Elise 49 en hyldest til den legendariske Type 49 Formel 1-bil. I sine rød-hvide-guld-farver er Lotus Elise 49 en hyldest til den legendariske Type 49 Formel 1-bil.

Af sportscartesting.com
ENDNU EN FIN sportsvogn er Elise 49 på Lotus' stand. Kun få racerbiler har været så berømte som Lotus Type 49 Formel 1-bilen.

Dens bedrifter i racing blev understreget igen og igen, blandt andet ved at vinde dets første løb med Jim Clark bag rattet.

Bærende motor
Det var dog ikke den eneste grund til dens berømthed: Type 49 var bilen, der blev udviklet sideløbende med den mest vindende motor i F1 nogen sinde, nemlig Ford Cosworth DFV V8, ligesom den var første bil, der havde motoren som en bærende del af chassiset.

Det var denne kombination af motor og bil, der gav så stor succes til Jim Clark, Graham Hill, Jo Siffert og Jochen Rindt.

Ædel baggrund
På denne fine baggrund står Lotus Elise Type 49 på Lotus' stand i Birmingham. Den deler ikke bare den fine rød-hvid-guld-bemaling med F1-bilen, men har også i konstruktionen mange ligheder med den oprindelige bil: For eksempel lav vægt, centermotor og chassis af aluminium.

Arven fra Clark, Hill, Rindt og Siffert er kørt helt ud til farven på de seksegede fælge: Guld. Kabinen er i rødt læder og sort Alcantara.

Der bliver kun bygget i alt 100 af disse Elise Type 49-special modeller.


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.