• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. oktober 2002 - sportscartesting.com

V10-Porsche testes

Nordsløjfen køres tynd af Porsches testkørere

Bilen på billedet er koncept-forløberen til Porsche V10 Carrera GT, en høj-effektiv supersportsvogn med baghjulstræk. Bilen på billedet er koncept-forløberen til Porsche V10 Carrera GT, en høj-effektiv supersportsvogn med baghjulstræk.

Af sportscartesting.com
PORSCHES TESTKØRERE er nu i færd med at teste den kommende V10 Carrera GT på Nürburgrings gamle del, Nordsløjfen eller "der Nordschleife", som tyskerne siger.

Denne 23 kilometer lange vejstrækning op og ned, ud og ind ad Eiffelbjerget er kendt af sportsvognsproducenter og -købere som den absolutte udfordring.

Ti ben og 560 heste
Porsche Carrera GT er en high-performance roadster med monocoque-chassis og en 5,5-liters V10-motor med 40 ventiler og en effekt omkring 560 hestekræfter. Her er centermotor (og dermed ikke hækmotor som i 911-rækken) og her er baghjulstræk.

Verdenspremieren holdes antagelig i forbindelse med næste års internationale biludstilling i Frankfurt. Selv om GT's design måske er ændret en smule, for eksempel hækvingen, er det overordnede design uændret, når spotlightene tændes om et år.

Topfarten er over 330 kilometer i timen røber insidere, 0-100 kilometer i timen skulle ædes op på mindre end 4 sekunder.

FAKTA
· Porsche Carrera GT
· Topersoners roadster
· Centermotor, baghjulstræk
· 5,5-liters V10-motor
· 560 hestekræfter
· 0-100 kilometer i timen: Mindre end 4 sekunder.
· Topspeed: 330 kilometer i timen
· Pris: $500.000 (over 10 millioner kroner)
· Premiere: 2003 Frankfurt Motor Show


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.