• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. november 2002 - sportscartesting.com

Og de onde lo

Jaguar XKR får en bragende debut i kommende Bond-film

James Bonds Aston Martin Vanquish V12 tæt fulgt af skurken Zaos Jaguar XKR V8. James Bonds Aston Martin Vanquish V12 tæt fulgt af skurken Zaos Jaguar XKR V8.

Af sportscartesting.com
VIL BILEN, SOM den onde Zao kører, ende med at blive den seje Bond-bil på bekostning af sportsvognen, som den gode Bond kører?

Jaguar XKR får en bragende debut i den kommende James Bond-film, Die Another Day, som har premiere her i Danmark næste måned.

Oplagt valg
Udseendet og dens karakter gjorde XKR til et oplagt valg til denne action-tætte film. Og den onde Zao, spillet af Rich Yune, var hurtig til at juble over valget af netop Jaguaren.

Men design alene er ikke nok til at vælge en bil til en Bond-film, og derfor var det nødvendigt at foretage en masse ændringer til filmen.

Rullende krigsmaskine
Først og fremmest har Zaos Jaguar et batteri af maskingeværer og raketter, der iblandt en Gatling gun placeret på bagsmækken pegende frem mellem Zao og passageren. Dertil raketter i fronten og i bagagerummet - og et batteri på hver side! Selvfølgelig har Zao en skudsikker bagrude, hvis Bond nu skulle komme for tæt på.

Den nye film er med Pierce Brosnan som 007 i Aston Martin Vanquish og Halle Berry som Jinx i Ford Thunderbird.

Helt fra starten har Jaguar Advanced Design været med til at skabe den perfekte Bond-jæger.

Otte dræber-katte
Jaguar XKR'erne, for der er faktisk otte, er bygget i Jaguars hovedkvarter i Coventry i England, men færdiggjort hos Pinewood Studioes. Målet var at bygge en ond maskine - og det er i den grad lykkedes.

De fire af bilerne blev bygget specielt til at køre på is, hvor den afgørende biljagt foregår. Disse biler er monteret med firehjulstræk fra Ford. Motoren er en Ford femliters V8. De øvrige fire Jag'er kører videre med Jaguars egen V8-motor og baghjulstræk. Yderligere to "biler" (kun karrosserne i virkeligheden) blev bygget for blot at blive sprunget i luften.

Der er i øvrigt en særlig tv-reklame om XKR's rolle i filmen på vej. Den vil blive vist i begyndelsen af november rundt om i verden, dog ikke på dansk tv.

FAKTA
1. Die Another Day
2. James Bond-film med Pierce Brosnan som 007
3. ...og slynglen Zao, spillet af Rick Yune
4. Aston Martin Vanquish, V12
5. Jaguar XKR Cabriolet, V8 kompressor
6. Madonna synger Die Another Day på filmens soundtrack
7. Premiere, 19. november i år


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.