• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. oktober 2002 - sportscartesting.com

Beetle-premiere i januar

Europa melder klar til den nye Beetle Cabriolet

Beetle cabriolet. Længe ventet, men nu er den på trapperne. Beetle cabriolet. Længe ventet, men nu er den på trapperne.

Af sportscartesting.com
VW BEETLE CABRIOLET får omdrejninger på rækkemotoren, når nyheden har verdenspremiere på den kommende biludstilling i Detroit, 2003 Detroit Motor Show i januar.

Blandt mange tekniske højdepunkter er selve karrosseri-designet og den måde kalechen arbejder. Som på den oprindelige Folkevogn Cabriolet parkeres den nedslåede kaleche bag sæderne, der hvor C-stolpen ville være i en almindelig lukket udgave. Dette er et kig tilbage på de mest klassiske cabrioleter.

Let betjening
Kalechen betjenes meget let, lover VW. Et klik på et håndtag og kalechen kan lægges ned. Og som ekstraudstyr kan nyheden fås med el-betjent kaleche - så tager det kun 13 sekunder at slå stoftaget ned.

Her i Europa er der udsigt til teknisk overraskelser, en TDI-udgave (altså diesel) og som mulighed, den sekstrins Tip Tronic gearkasse, der for kort tid siden havde premiere i Audi TT.

Fire motorer
Ellers er der planlagt i alt fire motorer til Europa, tre på benzin og den på diesel, effekt-spænd fra 75 til 115 hestekræfter. Amerikanerne er hvad angår effekt heldigere, her er planlagt to benzinmotorer, en på 115 hestekræfter og en på 150 hestekræfter. Lad os bare spørge VW med det samme - hvornår får vi 150 hestes versionen? Vi kender den nuværende Beetle udmærket - dens affjedring kan snildt håndtere den 150 hestekræfters motor.

Pressechef Henrik Hagen, importselskabet SMC oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til, hvornår nyheden kommer til Danmark - og dermed er der heller intet om priser. En normal Beetle 2,0 koster knap 340.000 kroner, en Beetle diesel koster cirka det samme.


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.