• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. september 2002 - Mazda

Mazda mikro-MPV på vej

Mazda 2 kommer til Europa næste forår

Mazda 2 deler bund med Ford Fiesta, men Mazda lover, at den er helt sin egen. Mazda 2 deler bund med Ford Fiesta, men Mazda lover, at den er helt sin egen.

Af Jeppe Lykke Hansen
Mazda 6, der langsomt er ved at trille forhjulene ind på danske marked, får næste forår en lillebror i Ford Fiesta-størrelsen kaldet Mazda 2.

Mazda 2 skal afløse modellen Demio og udsendes i første omgang i Storbritannien.

2. etciffers model
Som navnet antyder er Mazda 2 anden bil i den nye generation Mazda'er, der skal overtage efter den gamle serie med de kendte trecifrede navne 323, 626 og så videre.

Mazda 2, der bedst kan beskrives som en femdørs mikro-MPV, vil kunne fås med fire motorer: 1,2, 1,4, 1,6 samt en 1,4 liters dieselmotor.

Delt undervogn
Mazda 2 deler undervogn med moderfirmaet Fords Fiesta, men alt over bæltestedet er ren Mazda. Mazdas udviklingschef Joseph Bakaj lover, at den bliver markant anderledes at køre:
"Selvom vi har samarbejdet med Ford, har vi været meget opmærksomme på, at gøre bilen til noget særligt, når det drejer sig om køreegenskaberne."

Foreløbigt planlægger Mazda en produktion på 40.000 biler om året på fabrikken i Valencia. Det vides endnu ikke, om den nye Mazda 2 introduceres på det danske marked.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.