• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. august 2000 - DaimlerChrysler

Kulturpris til Chrysler

Europæisk hæder for tre specielle kulturinitiativer

Chryslers PT Cruiser i en rap cabriolet-version. Chryslers PT Cruiser i en rap cabriolet-version.

Pro Europa fondens begrundelse for prisen til DaimlerChrysler indeholder ikke blot koncernens vidtfavnende og løbende sponsorprojekter men også - og i særdeleshed - 3 specielle initiativer, der af juryen nævnes som hovedårsagerne til at koncernen tildeles dette års pris: Den årlige europæiske koncert, DaimlerChrysler Award for Contemporary South African Art og støtten til American Academy i Berlin.

Ligesom mange andre projekter, iværksat af DaimlerChrysler, er de årligt tilbagevendende europæiske koncerter med Berliner Philharmonikerne dedikerede til den internationale kulturudveksling. Disse koncerter gives i forskellige europæiske metropoler den 1. maj hvert år og tiltrækker sig opmærksomhed langt ud over den gæstede bys grænser.

Med sin pris til moderne sydafrikansk kunst, fremhæver DaimlerChrysler unge, talentfulde kunstnere, der igennem deres kreative og kritiske arbejder med vovemod tager afstand fra landets dårlige sociale vilkår. Efter årtier med apartheid og isolation, støtter koncernen nu Sydafrikas genopståen på den internationale kunstscene og den kreative udveksling der finder sted.

Det tredje projekt, der særligt anerkendes af fonden, er det ny American Academy i Berlin. Akademiets villa ved Wannsee udviklede sig til et centralt mødested for intellektuelle fra begge kontinenter allerede kort efter sin indvielse. Planlagt som et fristed for den kulturelle og videnskabelige elite, refereres American Academy til som en tysk/amerikansk tænketank. Anerkendende den støtte som DaimlerChrysler har givet, vil akademiets direktør, Dr. Garry Smith, personligt give en lykønskningstale til DaimlerChrysler i forbindelse med prisoverrækkelsen i København.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.