• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. september 2002 - sportscartesting.com

Hidsig varevogn

Ny Opel Zafira på gule plader får hele 192 hestekræfter

Grr-grr. En varevogn behøver ikke at være en gammel bovlam smadderkasse. Grr-grr. En varevogn behøver ikke at være en gammel bovlam smadderkasse.

Af sportscartesting.com
SÅ ER DER knald på de gule nummerplader igen. Husker du Porsche 928 pick-up på gule - og amerikansk Camero-power på skilte i samme farve?

Nu kommer Zafira OPC Turbo Flexivan - en helt speciel dansk model. Europas hurtigste varebil koster i Danmark på gule nummerplader cirka 220.000 kroner plus cirka 42.500 kroner i moms.

Fra MPV til gule plader
Den danske Zafira OPC er ny og hurtig model, oprindeligt en 7-personers sports-MPV med en motor på 192 hestekræfter og en tophastighed på 220 kilometer i timen. I den danske udgave findes alt det oprindelige udstyr - men der er kun de to forsæder i varebilen Flexivan Turbo.

Den 16-ventilede 2,0-liters ECOTEC-motor giver en acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen på kun 8,2 sekunder, og forbruget ved blandet kørsel (MVEG) svarer til 9,9 kilometer literen. Udstødningens renhed opfylder allerede de kommende Euro 4-krav.

Bygget til præstationer
Undervognen er ændret til de mere kraftfulde præstationer. Forhjulene har 308 millimeter ventilerede bremseskiver, baghjulene 264 millimeter skiver og både antispind-systemet TC Plus og ESP-systemet er justeret til senere aktivering end normalt. Letmetal-fælgene er monteret med dækstørrelsen 225/45 R 17.

Recaro sportssæder, board computer og fartpilot er standardudstyr på denne Zafira OPC - foruden aircondition og tågeforlygter. Bilen fås i fire farver: Starsilver, Black Sapphira, Arden Blue og Magma Red.


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.