• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. august 2000 - Hyundai

Hyundai Motor Co. bliver selvstændig

Med frasalg fra Hyundai Business Group kan Hyundai Motor Co. se frem til fortsat vækst

Som en del af koncernen, Hyundai Business Group, har Hyundai Motor Co. gennem mange år været hæmmet i væksten af udviklingen i de øvrige divisioner. Men nu har Hyundais grundlægger - Chung Ju-Yung - meddelt, at han vil sælge en andel i bilkoncernen. Hermed opfyldes den koreanske regerings krav om en nedbringelse af Chung Ju-Yungs andel fra 9,1 til max 3%. Dette sker for at begrænse den fratrådte leders magtposition.

Den koreanske Fair Trade Commision vil nu behandle ansøgningen om udskilning af Hyundai Motor Co. fra Hyundai Business Group hurtigst muligt. Frasalget forventes derfor gennemført inden for en måned.

Klar til vækst
Når Hyundai Motor Co. bliver selvstændig, kan virksomheden fokusere 100% på bilproduktionen. Ledelsen overtages af den bestyrelsesformand, Chung Mong-Koo, der blandt andet var arkitekten bag overtagelsen af Kia Motor Co. i 1998. Hermed står virksomheden stærkt rustet i kampen om en plads på "Top 5" på verdensmarkedet. I sidste uge kunne man således offentliggøre det bedste halvårsresultat nogensinde, og den nylig indgåede aliance med DaimlerChrysler forventes at forstærke den positive udvikling. Desuden er Kia nu også begyndt at give overskud igen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.