• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. september 2002 - De danske bilimportører

Stabilt salg

Konstant stigning i det danske personbilssalg

Peugeot 307 er blevet en ægte bestseller. I august var den Danmarks suverænt mest solgte personbil med 635 eksemplarer. I øvrigt nært fulgt af lillebror 206, der solgte i 617 eksemplarer. Peugeot 307 er blevet en ægte bestseller. I august var den Danmarks suverænt mest solgte personbil med 635 eksemplarer. I øvrigt nært fulgt af lillebror 206, der solgte i 617 eksemplarer.

Af Jeppe Lykke Hansen
Stigningen i det danske bilsalg har øjensynligt stabiliseret sig, men dette giver ikke anledning til jubelråb i branchen.

Godt nok blev der i august måned solgt 8.801 nye personbiler svarende til en stigning på 13,8 procent i forhold til sidste år, men eftersom sidste år var et historisk katastrofeår, er mange forhandlere stadig truet på levebrødet.

Erhvervslivet køber ind
Stigningen i august afspejler udviklingen for året som helhed, hvor der blev solgt 14,4 flere biler end samme periode sidste år. I årets første del var det især de private købere, der købte biler, men i august ændrede dette sig, og salget til firmaer steg med 14,7 procent mod 13,3 procent til private.

"Vi glæder os over, at erhvervslivet nu køber flere personbiler, men vi ser med bekymring på den lavere stigningstakt for de privates bilkøb. Man kan frygte, at det er første tegn på et forestående fald i bilsalget," siger administrerende direktør Bent Mikkelsen.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.