• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. august 2002 - sportscartesting.com

Ærke-amerikansk Viper

Dodge Viper 2003 kommer med i 500 hestesklubben

Dodge Viper V10 8,3 - der er ingen erstatning for kubik. Dodge Viper V10 8,3 - der er ingen erstatning for kubik.

Af sportscartesting.com
UNDER KARROSSEN PÅ den helt ny 2003 Dodge Viper SRT-10 gemmer sig hundredvis af forbedringer af denne All American Super Duper Sportsvogn - ændringer, der skal til at holde den i liga med de ultrastærke og ultrahurtige på alle måder.

Doge Viper 2003, eller Chrysler Viper, som den hedder her på kontinentet, er skabt med én målsætning, fortæller Dodge (eller Chrysler), nemlig at gøre den til en bedre Viper uden af ændre på det så såre typiske "viper'ske"! Derfor er den fortsat en front-motor kæmpe med plads til to og rigtigt baghjulstræk.

Muskuløse heste
2003-versionen ser helt ny og endnu mere muskuløs ud. Det ændrer ikke på, at den 8,3-liters kæmpe Dodge V10-motor fortsat er hjertet i bilen. Den yder nu 500 hestekrafter - men pas nu på, 90 procent af det maksimale moment afleveres mellem 1.500 og 5.600 omdrejninger i minuttet. Det lyder næsten som var den en turbo - men det er altså rene kubik, der skaber dette moment-forløb. Det gamle amerikanske udtryk, "der er ingen erstatning for kubik," holder igen.

Dodge Viper kommer med en sekstrins gearkasse med benævnelsen Tremec T56 - dermed er den med i feltet af mange nye sportsvogne, der har en ægte seksløber mellem kobling og kardanaksel.

Forbedret aerodynamik
DaimlerChryslers rullende vindtunnel har været i brug for at få den ny Viper til at slippe vinden så let som muligt. Den ny Cw-værdi er lidt lavere end den gamle, men nok så vigtigt er det, at aerodynamikken er med til at skabe balance mellem for- og bagenden, lover DC's aerodynamikere.

Karrossens stivhed er hævet med 31 procent i forhold til den eksisterende Viper. Hjulophæng er uafhængige, arme i aluminium. 'Weltklasse', som Kurt Thiim ville sige, betegner bremserne, stort anlæg fra Brembo med mægtige skiver i begge ender.

Hjulene er et kapitel for sig. Gør dig klar til at læse store tal: 10 x 18 tommer for og 13 x 19 tommer bag. Derpå P275/35ZR18 for og P345/30ZR19 bag. Dækkene er franske på denne ærkeamerikaner - Michelin i stedet for Goodyear. Nå, siger vi bare.

FAKTA:
· Den ny 2003 Dodge Viper SRT-10 er klar
· Topersoners baghjulstrukken roadster
· V10 8,3-liters motor
· 500 hestekrafter
· Sekstrins gearkasse
· Uafhængigt hjulophæng hele vejen rundt
· Mægtige Brembo bremser
· 18- og 19-tommer Michelin'er
· Sportscartesting.com's amerikanske redaktør Harvey Schwartz er blevet bedt om at teste bilen!


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.