• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. august 2000 - Mercedes-Benz

Mercedes udvider i USA

Stor efterspøgsel på Mercedes' store off-roader.

Populær M-Klasse Populær M-Klasse

"Den internationale efterspørgsel efter M-klassen overstiger alle forventninger og viser, at vi traf den rigtige beslutning, da vi gik ind i markedet for SUV biler og desuden besluttede os for at fremstille den i USA": udtaler Jürgen Hubbert, øverste ansvarlige for Mercedes-Benz og smart personbiler. "Vores succes havde imidlertid ikke været muligt uden det tætte samarbejde, vi skabte med staten Alabama og uden den gode arbejdskraft, vi fandt her. Alabama er blevet et vigtigt hjemsted for Mercedes-Benz". I øjeblikket er cirka 1.900 medarbejdere beskæftigede i Tuscaloosa. Udvidelsen vil bringe beskæftigelsen tæt på 4.000 medarbejdere.

Mercedes-Benz U.S. International (MBUSI) ejer 966 tønder land i Tuscaloosa, hvoraf blot en tredjedel af jorden i øjeblikket anvendes til den 400.000 kvadratmeter store fabrik. Ud over produktionsfaciliteterne er der et træningscenter og et kundecenter. Udvidelsen forventes at blive på cirka 500.000 kvadratmeter.

Produktionen af M-klassen blev indledt i Tuscaloosa i begyndelsen af 1997. Siden er der fremstillet cirka 220.000 biler. I øjeblikket fremstilles der omkring 80.000 M-klasser på årsbasis. 350 biler kører hver dag af båndet i to skift. M-klassen der bygges i Tuscaloosa sælges i mere end 135 lande. Det amerikanske marked står for mere end halvdelen af det samlede salg.

I første halvdel af 2000 steg salget af M-klassen i USA med 30%. Salget i Europa steg med 60%. Efterspørgslen har således været støt stigende, siden DaimlerChrysler i 1999 besluttede at etablere en europæisk produktion af M-klassen i Graz i Østrig. Op til 25.000 biler om året vil i en begrænset periode blive produceret i Østrig hos Steyr-Daimler-Puch. I 1999 fremstilledes 91.200 M-klasser fordelt på Tuscaloosa og Graz.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.