• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juli 2002 - sportscartesting.com

Nyt på Seat beatet

Stor spansk sportsvognsbølge under opsejling

Den nye racerrigtige Cupra R er en ægte drivers car. Den nye racerrigtige Cupra R er en ægte drivers car.

Af sportscartesting.com
SPANIEN, DET ER da den solbeskinnede kyst, de hidsige tyre eller den friske vin? Nej, det er aggressive sportsvogne. Næste sportsvogns-bølge kan meget vel komme fra Spanien - hvis den ikke allerede er startet.

Spanske Seat, ejet af tyske VW Group, headhuntede Alfa Romeo-guruen, faderen til Alfa Romeo 156, Walter de´Silva for et par år siden. Og nu styrer han Seats karrosseri-linier - fra hverdagens Toledo til fremtidens sportsvogn Salsa.

Seneste nye fra Seat er en endnu hurtigere version af Toledo, som er med til at give den stramt kørende familiebil det lille ekstra skub ind i sportscartesting.com's univers.

Mød den ægte Drivers Car, den nye Toledo med 180 hestekræfter, den racerrigtige Leon Cupra R og den overraskende Salsa.

Seat Toledo med 180 heste
De´Silva er mesteren bag Seats nye linier. Men for den rigtige kører er det andre egenskaber, der er det vigtige: Køreegenskaberne. Vi kender Seat Toledo-rækken udmærket - og vi ved, hvor glimrende balanceret selv en standard 1,6 er. Hvor meget inspireret vil så ikke denne stærkere, lavere, stivere version æde sving? Med store tænder og megen slubren.

Seat har netop lanceret Toledo 20VT med en effekt på 180 hestekræfter. "20" refererer til antallet af ventiler, fem per cylinder. Vi kender den firecylindrede, 1,8-liters 20V'er med dobbelt overliggende knastaksler fra for eksempel Golf GTI, Beetle og mange andre. Som 180 hestes motor kender vi den fra for eksempel Audi TT, Skoda Octavia RS og Audi A4 (netop lanceret som sådan) og nu senest Toledo 20VT.

Vi ser frem til at testkøre bilen for at finde svaret på spørgsmålet: På papiret ser den ud til at være en sportscartesting.com-bil. Kan den bevise det på asfalten?

Seat Leon Cupra R
Den arrige, meget arrige, Seat bærer navnet Cupra R - det oprindelige Cupra-navn var i øvrigt en sammensætning af ordene Cup og Racing - og nu har Cup Racer bilen altså fået endnu et R for Racing koblet på.

Indtil dette øjeblik har vi ikke testet den 210 hestes forhjulstrukne Cupra R, men vi kender for eksempel den 204 hestes Leon top Sport fra netop banen, og vi er herefter sikre på, at Cupra R er noget af et problem for den 200 hestes Civic Type R, ja, måske endda for den kommende 215 hestes Focus RS.

Seat Salsa
Salsa er en af de konceptbiler, vi følger tæt. Dens udseende er lovende, men prøv så at studere dens teknik under karossen. Bilen er designet af de´Silva og bygget i Martorell Technical Centre.

Salsa er en slags tre-i-en-bil med tre forskellige køreprogrammer - sport, komfort og by. Med hvert program følger blandt de mere usædvanlige indstillinger ny køre-stilling og ny gearkasse-indstilling.

FAKTA - CUPRA R:
· Seat Cupra R
· Forhjulstræk
· Firecylindret, 1,8 liter, 20 ventiler
· 210 hestekræfter

FAKTA - SALSA:
· Seat Salsa
· Konceptbil
· 4X4
· 2,8-liters V6
· 250 hestekræfter
· 7,5 sekunder, 235 kilometer i timen


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.