• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juli 2002 - sportscartesting.com

Enzo får rat fra Formel 1

Den nye super-Ferrari Enzo spækkes med Formel 1-udstyr

Rattet i Ferraris nye superbil Enzo er skabt til ægte F1-entusiaster. Rattet i Ferraris nye superbil Enzo er skabt til ægte F1-entusiaster.

Af sportscartesting.com
ENZO FERRARI SENDER Formel 1-teknik ud på gaden - motorteknik, aerodynamik, bremser og tilmed design og udformning af rattet.

Enzos rat får den karakteristiske flade krans foroven, den får paddle gearskift, skift-så-gear-lamper og knapper i midten.

Bag rattet
Forestil dig, at du er kravlet på plads bag rattet i den ny Enzo. Foran dig, placeret højt og omtrent lodret, er det tre-egede læderrat. Det kan justeres op og ned, ud og ind.

Egentlig kunne det lige så godt være rattet fra Schumachers F1-racer, det er således fladt for oven, og der er gearskift-lamper - en lampe tænder ved 5.500 omdrejninger i minuttet, en mere ved 6.000, så igen ved 6.500, 7.000 og ved 7.500 omdrejninger i minuttet - så er der meget der blinker, når du nærmer dig de 8.000 omdrejninger i minuttet, der er red line.

Knapper skabt til kontrol
I alt seks knapper på rattet skaber kontrol over gearskift og traction control, de giver mulighed for at sætte i bakgear, at skrolle over de mange elektroniske instrument-"sider" og endelig til at løfte forenden med en hel tomme, når der skal køres på ujævn vej.

Et par store paddles er placeret bag rattet - "ned" med venstre hånd. Heldigvis er de som i for eksempel 360 monteret, så de ikke følger rattet med rundt. Lys og visker kontrakter er placeret, så de kan betjenes uden af komme i klammeri med gearskiftet.


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.