• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. juli 2002 - sportscartesting.com

235 heste på 520 kilo

Super-letvægtssportsvogn skyder 0-100 på fire sekunder

Kan du tumle den, skyder AS One fra 0 til 100 kilometer i timen på bare fire sekunder. Kan du tumle den, skyder AS One fra 0 til 100 kilometer i timen på bare fire sekunder.

Af sportscartesting.com
SUPER LETVÆGTERNE RAMMER nu Europa. En ny to-sæders roadster med alu-chassis og motorcykel-motor er på vej - AS One er det næste letvægtsnavn, vi må lære.

Den basale ide var at designe en sportsvogn, der leverer effekt, masser effekt sammen med et smart udseende og høj kvalitet, forklarer firmaet bag, Automotive Solutions GmbH. AS One, som bilen hedder, er først og fremmest tænkt til track day-venner.

Bilen er bygget op omkring konsekvent brug af løsninger fra motorsport. Automotive Solutions samarbejder med en række firmaer fra den dyre ende af motorsporten.

Formel 1-gear

Roadsteren kan som ekstra udstyr leveres med finger-gear på rattet som i Formel 1-biler. Ellers er det klik-klik-skifte mellem sæderne. Al affjedring er fuld justerbar, hvilket gør det muligt for ejeren at sætte bilen op til den enkelte bane - og til den enkelte ejer i øvrigt.

AS One kommer med en 1.370 ccm, firecylindret motorcykel-motor, der skrues op til 235 hestekræfter. Med enegenvægt på 520 kilo rammer vi her 452 heste per ton - eller 2,2 kilo per hk. Det får AS One til at gå til 100 på lige omkring fire sekunder. Hvis føreren ellers kan styre hjulspin. Topfarten er omkring 240 kilometer i timen.

FAKTA
- AS one super letvægtssportsvogn
- 1.370 ccm, firecylindret rækkemotor
- 235 hestekræfter
- 520 kilo - 235 hestekræfter = 452 hestekræfter per ton = 2,2 kilo per hk
- 0-100 kilometer i timen: Cirka 4 sekunder

sportscartesting.com følger projektet - vi er inviteret til at køre en prototype sidst på sommeren - så stay tuned!


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.