• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. november 2000 - De Danske Bilimportører

Fald i nybilssalget

Ny firmabilbeskatning halverer salget af luksusbiler

Fremover kommer vi til at se færre af den her slags biler på de danske veje Fremover kommer vi til at se færre af den her slags biler på de danske veje

Salget af personbiler blev i oktober måned blot på 7.509 enheder. Dette er en tilbagegang på 25% i forhold til samme måned sidste år. For året som helhed er der i de første 10 måneder blevet solgt godt 20% færre biler end i samme periode 1999. Der er således en tendens til, at nedgangen i salget fortsætter.

Årsagen til den store tilbagegang i bilsalget er dels en højere rente, dels en beskæring af rentefradragsretten, som indeholdt i Pinsepakken. Et forholdsvist stort udbud af nyere brugte biler har desuden betydet faldende priser for brugte biler med det resultat, at mange bilejere ikke har den forventede friværdi i den gamle bil. For mange bilejere betyder det, at bilkøbet må udskydes på ubestemt tid.

Det er især salget af biler til private, der er gået ned, idet salget af firmabiler blot er faldet 5,4% i oktober i forhold til samme måned sidste år.

Sammensætningen af firmabilsalget er imidlertid under forandring. Salget af firmabiler i den store klasse og i luksusklassen er i oktober måned gået tilbage med hhv. 7,8% og 54%. En stor del af salget af dyre firmabiler er formentlig flyttet over på biler i den store mellemklasse, der er steget med 8,3% i oktober måned. Årsagen, til at erhvervslivet nu tilsyneladende køber færre af de dyreste biler, skal utvivlsomt findes i den nye lov om beskatning af brug af firmabil Den nye lovgivning gør det dyrere for brugeren at tage imod en firmabil til over 487.500 kr.

Varebilsalget stabilt
Salget af varebiler lå i oktober måned på 2.416 enheder. Det er stort set uændret i forhold til samme måned sidste år. Varebilsalget for de første 10 måneder ligger ligeledes meget tæt op ad sidste års salg

Nedgang i indregistreringen af lastbiler
Oktober måned bød også på en nedgang i indregistreringen af lastbiler. Med blot 338 enheder blev der tale om en tilbagegang på 16,5% i forhold til samme måned sidste år. For årets første 10 måneder er der tale om en tilbagegang på 12,2%.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.