• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. juli 2002 - Toyota

En hård dags arbejde

Sikkerhedsvagt hang 40 kilometer på vanvittig flugtbilist

Biltyven kørte med hastigheder på op mod 170 kilometer i timen med en sikkerhedsvagt på hjelmen. Biltyven kørte med hastigheder på op mod 170 kilometer i timen med en sikkerhedsvagt på hjelmen.

Af Jeppe Lykke Hansen
En 69-årig sikkerhedsvagt på en sydafrikansk parkeringsplads udviste ifølge Cartoday for nyligt et engagement ud over det sædvanlige.

Da en biltyv var ved at forlade parkeringspladsen i en stjålet Toyota Corolla, stillede Jan Hendrik Nienaber sig resolut i vejen for biltyven, der i første omgang standsede bilen. Men kun for at sætte i første gear og forsøge at ramme sikkerhedsvagten, der kastede sig op på motorhjelmen.

Vanvittig køretur
Det stoppede imidlertid ikke biltyven, der fortsatte sin vanvidskørsel med Jan Hendrik Nienaber klamrende til bilen, hvilket hurtigt fik politiet til at sætte efter den stjålne Corolla.

Først efter 40 kilometers kørsel med hastigheder på op mod 170 kilometer i timen, lykkedes det politiet at få stoppet biltyven og redde den stakkels sikkerhedsvagt ned på fast grund.

Under biltyvens livsfarlige køretur med Nienaber som udvendig, uønsket passager, forårsagede flugtbilen hele fire ulykker.

Taxi-vold
Nienaber udtaler til den sydafrikanske avis The Star, at han husker, at tyven kørte ind i nogle taxier for at ryste ham af, men at han holdt fast af frygt for, at tyven ville køre ham over, hvis han faldt ned på vejen.

Sikkerhedsvagten måtte efterfølgende til behandling for chok og skader på ribbenene.

Og biltyven? Ja, ham lykkedes det at stikke af til fods.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.