• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. juli 2002 - NHTSA

Snyd for milliarder

Over 450.000 årlige tilfælde af kilometertæller-snyd i USA

Amerikanske biler får hvert år sat kilometertællerne tilbage for milliard-beløb. Amerikanske biler får hvert år sat kilometertællerne tilbage for milliard-beløb.

Af Jeppe Lykke Hansen
En ny undersøgelse viser, at der hvert år er mere end 450.000 tilfælde af snyd med kilometertællere i USA, hvilket svarer til en svindel med brugtvognspriserne på et dollar-beløb svarende til 7,5 milliarder kroner.

Undersøgelsen er udført af det amerikanske departement for transport og trafiksikkerhed, NHTSA.

Snyd med sikkerheden
"Snyd med kilometertælleren sætter forbrugerens sikkerhed på spil, idet det vildleder dem omkring, hvor slidt den bil, der køber, rent faktisk er," fortæller Norman Y. Mineta fra NHTSA.

NHTSA anslår, at de tilbagestillede kilometertællere i gennemsnit koster forbrugerne 2.336 dollars eller 17.531 kroner for hver brugt bil, der er fusket med. Og her er udelukkende regnet med den højere indkøbspris på en bil med et falsk lavt kilometertal. Oveni kommer højere finansierings-, forsikrings-, skatte- og serviceomkostninger.

Ressource-svage rammes hårdest
"Denne forbrydelse rammer dem, der ofte har dårligst råd til at klarer den. Nemlig folk, der køber brugte biler," siger Norman Y. Mineta, der anbefaler myndighederne at slå hårdere ned på forbrydelsen.

NHTSA's undersøgelse viste, at der var 3,47 procents risiko for, at en bil fik sat sin kilometertæller tilbage i løbet af en 11-årige periode.

Der er så vidt vides ikke lavet en tilsvarende undersøgelse for det danske marked.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.