• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. september 2000 - Audi

Audi A3 optimeret

I 1996 havde Audi A3 sin debut i bilernes kompaktklasse og blev trendsætter i sit markedssegment.

Audi har optimeret A3 på en række punkter. Audi har optimeret A3 på en række punkter.

Audis strategi var, at satse på højeste kvalitet i et elegant karrosseri med dynamiske køreegenskaber. Det er denne strategi Audi ikke bare vil holde, men nu udvide yderligere.

Audi har fundamentalt redesignet centrale dele af A3 og forbundet nye elementer med det bestående koncept. A3-teknikken har tre omdrejningspunkter: Avanceret teknik, tysk kvalitet og fremtidsrettet design.

Omkring 500.000 solgte biler og en række udmærkelser er det blevet til for A3'eren. Så sent som for en måned siden kåredes A3 til Årets bil 2000 i Brasilien.

Nye high tech-motorer
På tekniksiden byder A3 på nye high tech-motorer. En momentstærk TDI med pumpe-dyse-indsprøjtningsteknik med en ydelse på 130 HK og et maksimalt drejningsmoment på 310Nm. Den nye motor har et forbrug på 19,6 km/l, trods et temperament der får den til at accelerere fra 0-100 km/t på 9,2 sekunder. Sidst på året kommer 100 HK TDI.

Den nye 1,6 liters benzinmotor med 102 HK bliver indstigningsmodellen på benzinmotorprogrammet. Den er blandt andet kendetegnet ved et lavt benzinforbrug på kun 14,7 km/l. Topmodellen er stadig S3 med 210 HK. Mellem disse befinder sig yderligere tre benzinmotorer med ydelser på hhv. 125, 150 og 180 HK.

En ny femtrins automatisk gearkasse, Tiptronic, kan nu fås til 1,9 TDI-motorerne på 100 og 130 HK samt til 1,8T-motoren med 180 HK.

Unikt sikkerhedsniveau
Audi A3 er den første kompaktbil, der har fået højeste karakter med fire stjerner i crash-testen Euro NCAP. Den optimerede A3 har yderligere fået forbedret frontstrukturen og dermed sikkerheden. Foruden frontairbags og sideairbags fås A3 også med sideguard hovedairbags, der dækker hele siderudearealet.

Undervognen er blevet fintrimmet. Derved er opnået endnu bedre komfort og vejegenskaber. Nye stabilisatorer foran mindsker krængningen i skarpe kurver.

Opgraderet design
A3 har vundet flere designpriser. Derfor har Audi valgt en nænsom opgradering af det udvendige design. Fronten er blevet modificeret. Bilen har blandt andet fået ny kølergrill med tydeligere markerede Audi-ringe, ny spoiler med integrerede tågelygter som ekstraudstyr, forlygter i klart glas med integreret blinklys, hvide sideblinklys og nydesignede baglygter. Den redesignede bagklap har nu Soft Touch-åbning. Karrosseriet, der har tolv års reklamationsret for gennemtæring, er helgalvaniseret.

Skønhed og funktionalitet indvendigt
Indvendigt lever den opgraderede A3 op til Audis normale kvalitetsniveau både optisk og kvalitetsmæssigt. I kabinen er pyntet let på forskellige funktions- og designdetaljer. Der er blandt andet kommet ny og glattere overflade på instrumentbord og dørbeklædning, som er lettere at gøre rent. Desuden er midterkonsollen nydesignet, ligesom rat og gearknop, og der er kommet kopholder foran.

De tre interiørlinier Attraction, Ambition og Ambiente gør det muligt at få sin personlige Audi A3 - og der er mulighed for yderligere at "personificere" bilen med det righoldige ekstraudstyrsprogram. Audi A3 kan allerede nu købes på det danske marked til priser fra 238.235,- kr.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.