• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. juli 2002 - Campingferie.dk

Farlige trækkroge

38.000 biler har anhængertræk der kan springe af under kørsel

En svensk ulykke afslørede en fejl, der involverer 38.000 biler. En svensk ulykke afslørede en fejl, der involverer 38.000 biler.

Af Jeppe Lykke Hansen
Danske bilister bør tjekke deres anhængertræk efter, at det er kommet frem, at der er fejl på 38.000 trækkroge på biler af mærkerne Volvo, Saab, Audi og VW.

Det skriver campist-sitet Campingferie.dk i en pressemeddelelse, der advarer mod de farlige anhængertræk.

Svensk ulykke
En ulykke, der kunne have kostet liv på motorvejen udenfor Göteborg, er årsag til alarmen. Her hoppede en campingvogn af trækkrogen under kørslen.

Ingen mennesker kom dog til skade under ulykken, men det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvor alvorligt en situation med en løbsk campingvogn på en motorvej vil kunne udvikle sig.

Aftageligt træk
Campingvogn og trækkrog var både monteret og sammenkoblet korrekt. Ulykken skyldtes udelukkende trækkrogen, der var af den aftagelige type.

Trækkrogene, der kan være fejl på, er af typen Brink G 3.0. De er fremstillet i perioden august '98 til og med maj 2000.

Har du en Volvo, Saab, Audi eller VW, som de ovenfor beskrevne, bør du snarest kontakte din forhandler for at høre, hvorledes du bør forholde dig.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.