• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juli 2002 - De Danske Bilimportører

Lavere salg end forventet

Trods stigning i salget levede juni ikke op til forventningerne

Citroën C5 blev junis bestseller med 585 solgte eksemplarer i Danmark. Citroën C5 blev junis bestseller med 585 solgte eksemplarer i Danmark.

Af Jeppe Lykke Hansen
Personbilssalget er i stigning, men det giver ikke ubetinget opadvendte mundvige hos De Danske Bilimportører. Stigningen i forhold til juni måned sidste år har nemlig ikke været så stor som forventet.

Måneden bød på et samlet salg på 11.047 personbiler, hvilket er en stigning på 9,6 procent i forhold til sidste år, der dog også var kendetegnet ved et ekstremt lavt salg.

Faldende stigning
I første halvår af 2002 har den samlede stigning i forhold til året før ligget på 12,6 procent.

"Vi havde dog håbet på bedre tal for juni på baggrund af tendensen i årets første måneder og den kendsgerning, at det er en af årets største måneder," udtaler administrerende direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

Lang vej endnu
Selvom juni altså bød på en stigning i forhold til 2001, er der stadig lang vej endnu, før salgstallene når op på niveau med rekordåret 1998, hvor der alene i juni blev solgt næsten det dobbelte med 21.027 solgte biler.

"Vi tror, at opbremsningen sker i takt med, at priserne nu er begyndt at stige. Fortsætter udviklingen, vil der kun blive solgt 105.000 til 110.000 biler i 2002, og det er cirka 25.000 biler for lidt, hvis man ønsker at opretholde en moderne vognpark" kommenterer Bent Mikkelsen tallene.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.